Cât se plătește pentru un post de director în școlile constănțene

3124
11
Cât se plătește pentru un post de director în școlile constănțene - georgetaadam-1315251434.jpg

Articole de la același autor

Mișcarea personalului didactic pentru anul 2011-2012 s-a făcut în conformitate cu OMECTS 5615/2010. În Calendarul mișcării, anexa la acest ordin, este specificat la punctul 7.1., respectiv etapa a III-a de repartizare: "a) avizarea, în consiliul de administrație al inspectoratului școlar, a detașărilor în interesul învățământului pentru îndeplinirea funcțiilor de conducere în unități de învățământ: director și director adjunct; reactualizarea și afișarea listei cu posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate netitularizabile la inspectoratele școlare și publicarea acesteia pe portalul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului" are ca termen data de 22 august 2011.
La Inspectoratul Școlar Județean Constanța, însă, după ședința Consiliului de administrație din data de 22 august, când au fost reconfirmați, numiți directori, a mai apărut un consiliu de administrație, pe data de 30 august, când cei reconfirmați au fost schimbați.
Întrebată dacă nu cumva prin organizarea celui de-al doilea consiliu de administrație a fost încălcat ordinul de ministru, prof. Maria Sorescu, încă inspector școlar general adjunct, ne-a declarat: "Într-adevăr, în calendarul mișcării este specificată dată de 22 august, dar nu ca o dată limită, așa încât ceea ce nu interzice permite! Consiliul de administrație a fost legal constituit, am întrunit cvorumul, așa încât nu se poate spune că am încălcat vreun ordin".
La consiliul de administrație din 22 august, printre directorii reconfirmați, s-au numărat și prof. Monica Niciporuc sau prof. Gina Adam, fostă directoare a Grădiniței "Steluțele Mării", care, la inspecția RODIS, a ieșit FB, calificativul la sfârșitul anului FB cu 96 de puncte din 100 posibile. Care în 30 august a fost înlocuită de Ioana Stanciu, până mai ieri directoare a Grădiniței nr. 6, devenită structură a Grădiniței nr. 8.
Voci din interiorul sistemului nu încetează să comenteze că la propulsarea în funcții de manager a contribuit foarte mult pe de o parte susținerea politică, dar în unele cazuri se vorbește chiar de plicuri cu mii de euro. Spre exemplu, pentru un scaun de director la grădiniță ar fi fost de-ajuns și 1.000 de euro, în timp ce la un liceu, fotoliul putea "costa" și 5.000 de euro.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
relu
6 septembrie 2011
director matusalemic

DOAMNELOR SI DOMNILOR DIRECTOR ADJUNCT MATUSALEMIC ... LA COLEGIUL DE ARTA REGINA MARIA EXISTA UN DIRECTOR MATUSALEMIC ... DIRECTORUL ADJUNCT RADULESCU SE AGATA DE SCAUN SI FUNCTIE PENTRU SPAGI ...IN TOTALA DIVERGENTA CU LEGEA... ESTE PENSIONAT SI NU AR MAI AVEA DREPTUL LA FUNCTIE DE CONDUCERE ... CEL MULT AR PUTEA REVENI LA CATEDRA DE FIZICA PE CARE ,ORICUM,A UITAT-O DE MULT... CATA SPAGA A DAT LA INSPECTORATUL DE INVATAMANT CONSTANTA CA SA RAMANA IN FUNCTIE....!!! VA ROG CUGET LIBER SA INVESTIGATI ACEST LUCRU...!!!

bula
6 septembrie 2011
spaga

La sumele astea ar trebui sa fie toti exmatriculati.Dar un articol la ziar cat costa?

justicea fara servici
6 septembrie 2011
vrei sa stii?

cat ai luat tu pentru directori,pentru un bac ok si pentru posturile pe genunghi ale lui purcarea! punem pariu ca acum pe criza se va lua in rate spaga? noi astia amarastenii,scriem aici,ca tampitii,voi va duceti la minister cu spaga. tot noi amarastenii,ne dorim sa va saturati odata,cica sunteti bogati,si care este problema? suntem parveniti,ati fost niste saracii si oricat ati avea tot nu va ajunge.

Elena M.
6 septembrie 2011
Bravo!!!

Este foarte adevarat. Interesati-va cum au schimbat directori cu concurs, pentru unii care nu au dat asa ceva in viata lor si mai au cateva luni pana la pensie..dar dau spaga!! Ma bucur ca cineva are curaj sa scrie ce se intampla la ISJ. Bravo!!!

andropov
6 septembrie 2011
spaga

ecuatia este foarte simpla. dai banu si devii director. cine nu ncotizeaza nu intra in circuit. apoi trebuie sa faci bani din comisii la examene. bani care oare unde se duc? ghici ghicitoarea mea.

Eva
6 septembrie 2011
Miserupism...

Noi ne dăm cu părerea și rechinii își văd de șpăgi.Credeți ce vreunul de sus e apăsat de aceste articole? A, poate,că-i mai vede un vecin, o cunoștință, vreo rudă cu care mai devreme sau mai târziu va împărți șpaga! În rest, un miserupism de zile mari.Suntem atât de mici pentru o mizerie atât de mare!!!!!!!

Marin
6 septembrie 2011
Sistem bolnav

Se pare ca la ISJ se lucreaza cu alte principii decat Bine si Adevar. Degeaba afirma Andreescu ca ii este drag Platon, dar mai drag ii este adevarul, ca totul este e fatada. Toata viata ei a pozat exact in ceea ce nu este, o doamna eleganta, stilata care vorbeste si se comporta frumos cu toata lumea. aceasta a fost o masca pe care datorita lui Funebru si-a dat-o jos. Va multumim, ca ne-ati aratat adevarata fata, de om ipocrit, fals, care promoveaza nonvalorile, incultura, minciuna, favoritismele, cadourile etc. Ma intreb cum de-ati ajuns profesor, si mai ales doctor, cand nu credeti si nu aveti niste principii. Ce ati facut de cand sunteti inspector general, dv. si inspectorii dv? Nu v-ati afirmat cu nimic.Ce-ati facut ca la Bacalaureat elevii sa ia note de trecere? NImic. Ce le-ati facut acelor directori care au avut procentaj foarte mic? NImic. Ce-ati facut pentru pensionabili? Nimic. V-a manat ura si razbunarea impotriva lui Bujaiev si asa ati lovit in peste 200 de oameni, multi dintre ei foarte valorosi. Stiu ce faceti acum. Dati pensionarelor,care isi aranjeaza cu directorii, in loc sa dati tiinerilor. SA va fie rusine, dumneavoastra si celor care va sfatuiesc.

impostor
6 septembrie 2011
minciuna si adevar

Ce rost are nota referitoare la termenii si conditiile de utilizare impusa de redactie ,daca de fapt asta se produce: ATAC LA PERSOANA!sau nu va intereaza decat cine scrie articolul nu si daca este adevarat!!! Ce se intampla cu cei care mint si manipuleaza!!??Daca aveti informatii si dovezi ,de ce nu va respectati cititorii? Oare cine stie asa de bine ,,drumul'' spagilor? Dovezi aveti? sau va aduceti aminte cum ati procedat voi?Vorbiti de Platon,ati citit ceva despre si din acest filosof?Dar bun simt aveti?Cel mai usor lucru este sa critici,orice si pe oricine dar sa construiti ceva de calitate sunteti in stare?Pacat de energia pe care o consumati in zadar!Poate asta este singura satisfactie si este trist pentru voi!!!

Rica
6 aprilie 2012
Ei si altii

La ISJ Constanta se dau daruri ff mari ca sa obtii ceva..toti nesimtitii si nesimtitele sunt pe functii dar nu stiu sa tina un discurs,nu stiu sa realizeze o strategie de educatie nu au"tata si nu au mama" in rest totul e f bine.Mai are putin Fanfaronada condusa de Alice Andreescu si vin altii poate mai com petenti ca astia,Daca te duci la Resurse umane e acolo u8n frustray care pupa "picioarele " lui Gevat desi el nu stie mai nimic Sa treaca la clasa la Medgidia si nu la ISJ unde e vai de capul lui

mnwscijmlp
18 august 2013
aWNrHmXxPrP

rYlmgd xshkukrtwsiq, [url=http://nkmhtklkqxmh.com/]nkmhtklkqxmh[/url], [link=http://brnrhjpbvkbu.com/]brnrhjpbvkbu[/link], http://dyvewplbvhec.com/

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Actual : David Petraeus a devenit noul șef al CIA
Pagina a fost generata in 0.9899 secunde