Catalogul evenimentelor școlare

420
Aniversarea Liceului Teoretic "George Călinescu"
Astăzi, la Liceul Teoretic "Geor-ge Călinescu" sunt programate manifestările dedicate aniversării acestei instituții care, în 2010, împlinește 20 de ani de existență în peisajul școlar constănțean.
De ziua patronului lor spiritual, Sfântul Gheorghe, vor avea loc diverse activități, în care vor fi implicați profesorii și elevii școlii, dar și invitați din alte școli din județul Constanța.
Programul manifestărilor pro-gramate începând cu ora 9 va cuprinde sesiuni de comunicări științifice și referate, o lansare de carte, expoziții de desene, de fotografii și de postere, concursuri de cultură generală, de desen, de matematică și de creație literară, concursul județean de limbă franceză "Le Petit Renard", vizionări de filme, prezentări de proiecte, dezbateri, reprezentații de teatru în limba engleză, workshop-uri de educație ecologică, o acțiune de împădurire în zona Capidava, meciuri de fotbal și de baschet.

Liceenii artiști îl celebrează pe Shakespeare
Astăzi, de la ora 12, în sala de festivități a Colegiului Național de Arte "Regina Maria" va avea loc un spectacol ocazionat de celebrarea a 446 de ani de la nașterea marelui dramaturg englez William Shakespeare.
Din programul spectacolului am reținut un moment muzical susținut de elevii clasei a VIII-a A, o paradă a costumelor și personajelor din epoca medievală, prezentată de elevii claselor a VI-a A și D, a IX-a A, precum și un fragment din drama "Romeo și Julieta", versiune în limba engleză pentru elevi, interpretat de clasa a VII-a A.
Parte a Proiectului cultural-artistic "Primăvara renascentistă" (Shakespeare’s Day), evenimentul de astăzi este realizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Universitatea "Ovidius", Facultatea de Arte – artele spectacolului – actorie și Teatrul de Stat Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : Grevă de catifea la Constanța
Pagina a fost generata in 2.3294 secunde