Cateheza „Pătimirea în temniţele comuniste”, la Mănăstirea Văcăreştii Noi

633

Articole de la același autor



Din dragoste și din simțul datoriei față de cei care s-au jertfit în închisorile regimului ateu, Părintele Justin Pârvu a binecuvântat în urmă cu 12 ani organizarea unei conferințe la Iași, alegând ca dată, 19 martie, ziua în care mărturisitorul, Virgil Maxim, a trecut la Domnul și a devenit „nuntașul cerului”. An de an, această conferință s-a desfășurat, respectând filonul tradiției de proslăvire a sfinților din închisorile comuniste, cu excepția anului 2020, când aceasta nu a mai avut loc din cauza pandemiei și a instituirii stării de urgență. 


Anul acesta, în memoria aceleaşi zile, Mănăstirea Văcăreştii Noi din Lumina, judeţul Constanţa, vă invită sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 16.00, la cateheza „Pătimirea în temniţele comuniste”. La aceasta vor fi invitați părintele Valerian Grecu - pătimitor în închisorile comuniste, în vârstă de 91 ani şi scriitorul Danion Vasile. 


„De fiecare dată, astfel de manifestări punctează un lucru esențial și anume că într-o lume decerebrată, îndreptată obsesiv spre valorile materiale și antropocentrice, pilda de viață jertfitoare până la uitarea deplină de sine pentru iubirea de țară și de credința străbună pe care ne-au dat-o sfinții martiri din temnițele comuniste. Aceasta trebuie mărturisită cu mult curaj în speranța că ea va deveni și crezul conștiinței generațiilor viitoare ale acestui neam”, a declarat părintele Justin Dănilă, stareţul Mănăstirii Văcăreştii Noi din Lumina, judeţul Constanţa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.2178 secunde