În căminele Universității "Ovidius"

Cazarea s-a scumpit, în medie, cu 20 de lei

1091
Cazarea s-a scumpit, în medie, cu 20 de lei - 5f798f5a3adcaeeca1ece15e954ae46f.jpg

Articole de la același autor

Luni, 21 septembrie, în cadrul ședinței de Senat a Universității "Ovidius" s-au luat în discuție tarifele de cazare în cele șase cămine, care, evident, nu aveau cum să rămână aceleași, ținând cont de faptul că în an de criză toate prețurile cresc influențate de fluctuația euro. Mai mult, în cadrul ședinței la care a participat și președintele Ligii studenților din această instituție, Raluca Paraschiv, majorarea s-a negociat și funcție de modul în care anul trecut managementul universității a putut acoperi facturile la utilități din alte surse decât "cotizațiile" studenților.
În cele din urmă, s-a stabilit ca pentru un loc într-unul din cele patru cămine ce aparțin universității, studenții la "fără taxă" să plătească 110 lei (de la 90 lei anul trecut), iar cei "cu taxă" vor plăti 230 lei. Întrebată dacă se fac presiuni asupra ei, în calitate de "decident", Raluca Paraschiv ne-a declarat că majoritatea studenților atunci când fac solicitările se orientează cam cât de aproape le-ar fi unul sau altul dintre cămine. "Spre exemplu, studenții de la facultățile care au sediul în Campus își doresc să fie cazați la căminul de la Pescărie, în timp ce alții, ale căror facultăți sunt în sediul de pe b-dul Mamaia, vizează locurile de cazare de acolo", a mai adăugat președintele Ligii.
La ora actuală, pentru cele aproximativ 1.600 de locuri de cazare existente în cele șase cămine aflate în administrarea universității - dintre care două sunt în internate ale colegiilor Energetic și "Vasile Pârvan" – există 1.400 de cereri. Ultima zi de depunere a solicitărilor de cazare este 25 septembrie, urmând ca pe 28 septembrie să aibă loc ședința de repartizare, iar pe 29 și 30 septem-brie se vor distribui bonurile de cazare.
În cazul în care se vor isca discuții, criteriile de departajare sunt foarte clare și nu sunt o noutate. Întâietate vor avea studenții cu mediile cele mai mari din anii terminali de la "fără taxă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Septembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Se redeschid cercurile Palatului Copiilor
Pagina a fost generata in 4.1649 secunde