Ce concursuri școlare sunt pregătite pentru elevii constănțeni, anul viitor

1466
Ce concursuri școlare sunt pregătite pentru elevii constănțeni, anul viitor - fond-1418747677.jpg

Articole de la același autor

Pentru a compensa interdicția organizării concursurilor școlare pe bani, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a dat startul concursurilor școlare gratuite pentru elevii din ciclul primar, care sunt într-un număr impresionant.

"Comorile condeiului", primul concurs pentru elevii din clasele a II-a până la a IV-a pasionați de Limba și literatura română, a debutat cu faza pe școală, la care s-au înscris mii de elevi constănțeni. Următoarea etapă a acestui concurs este programată pe 2 februarie 2015, faza județeană urmând a se desfășura pe 4 aprilie.

Sâmbăta trecută, s-a desfășurat următorul concurs de Limba și literatura română pentru elevii de clasele a II-a, a III-a și a IV-a, faza pe școală, intitulat "Copilărie - cuvânt, creație", următoarea probă fiind programată pe 21 februarie, iar cea județeană, pe 25 aprilie.

După vacanța de iarnă, pe 9 ianuarie, la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța, se va desfășura faza pe școală a concursului de geografie "Descoperă România!", la care participă elevii de clasa a IV-a. Faza locală a concursului va avea loc pe 6 apri-lie, iar cea județeană este programată pe 6 iunie.

Tot în prima săptămână de școală din anul viitor, pe 9 ianuarie, se va desfășura faza locală a Olimpiadei civice, la care participă elevii de clasele a III-a și a IV-a, pe 24 ianuarie fiind stabilită faza locală a acestei competiții, iar pe 28 februarie - faza județeană. Concursul de matematică "Euxin Math", destinat elevilor din clasele a II-a, a III-a și a IV-a, va începe pe 17 ianuarie cu faza pe școală, următoarele etape fiind programate pe 21 martie, respectiv 23 iunie.

Alte două școli de prestigiu din Constanța vor organiza concursuri de matematică în 2015. Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" Constanța va organiza concursul "38++ Matematică", iar Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", în luna aprilie, va suna adunarea pentru de-acum tradiționalul concurs ce poartă numele școlii și care, după cum ne declara prof. Corina Vlad, director adjunct, din 2015 va fi parte a unui amplu proiect județean.

Elevii cu aptitudini artistice din ciclul primar se pot înscrie la concursurile de muzică și dansuri populare "Tradiții renăscute", care va fi găzduit de Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul", pe 22 mai 2015, și "Mlădițe dobrogene", care se va desfășura în două etape: pe 16 mai și pe 13 iunie 2015.

Pentru elevii din clasele pregătitoare și clasele I, ISJ organizează concursul de cultură generală "Amicii Isteți", care se va desfășura după următorul calendar: pe 14 februarie va avea loc faza pe școală a competiției, pe 12 februarie - faza locală și pe 14 martie va avea loc faza județeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5453 secunde