Ce filme vor rula în cadrul Festivalului International Alter-Native

76
1
Ce filme vor rula în cadrul Festivalului International Alter-Native - cefilme5noiembrie-1446712419.jpg

Articole de la același autor

"Sora mea cea slabă" de Sanna Lenken, o coproducție Suedia-Germania, a deschis cea de a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care se va desfășura până duminică la Palatul Culturii din Târgu Mureș. 


Directorul Festivalului Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, Levente Sipos, a declarat că la ediția din acest an se înregistrează mai multe recorduri. Unul constă în numărul extrem de mare de filme care au intrat în etapa de preselecție, 824, iar altul este legat de programul de concurs, care depășește 11 ore și 15 minute, fiind cel mai mare din istoria festivalului. Filmele ajunse și vizionate de juriul de preselecție reprezintă cea mai ridicată cifră de până acum, de 824. Până la urmă 51 de filme au rămas în concurs.


El a spus că din cele 51 de filme de scurt-metraj, 26 sunt de ficțiune, 15 animații, 7 documentare și trei sunt filme experimentale, iar din acest motiv premiile vor fi acordate pe baza valorii artistice a filmelor, nu pe cele patru secțiuni. 


Pe lângă filmele de scurt-metraj, participanții la festival vor putea urmări și cinci dintre cele mai premiate filme de lungmetraj din România și Ungaria - "Aferim!", de Radu Jude, "Liza, zâna-vulpe" de Ujj-Mészáros Károly, "De ce eu?", regia Tudor Giurgiu, "Orașul câinilor", de Mundruczó Kornél și 'Lăbuță', de Pejó Róbert. La Alter-Native 23 va putea fi urmări filmul mut "Escortata" și o serie de filme despre imigranți, unele dintre acestea provenite din Iran, Siria, Afganistan și Irak.


Comentează știrea

Crina
5 noiembrie 2015
Castiga bani online!

Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai simplu sistem de obtinut venituri in timpul liber! Castiga bani online! Acum este momentul sa incepi! Castiga bani online si bucura-te de cea mai profitabila cariera! Noi te indrumam pas cu pas, cu atentie, iar tu castigi bani! Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate, cauta-ne la adresa de email: [email protected] sau adresa de facebook Crina si Iulian Dimache-Sima

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.504 secunde