Ce jurământ trebuie să semneze preoții din România

207
Ce jurământ trebuie să semneze preoții din România - 55f2d35f682ccf3c85af9473-1456818779.jpg

Articole recomandate

Tot personalul Bisericii Ortodoxe Române, inclusiv preoții, vor semna un Jurământ sau "Act de onestitate și fidelitate" față de BOR. Prin acest document, se angajează că nu își vor însuși venituri necuvenite și că vor păstra "cu sfințenie" confidențialitatea sarcinilor de serviciu, relatează hotnews.ro.

În numele Sfintei Treimi, Subsemnatul ... jur înaintea lui Dumnezeu și a Chiriarhului meu (..) sau a delegatului Său (..) că, în perioada desfășurării activității în responsabilitatea de (..), voi îndeplini obligațiile prevăzute în Decizia de numire, cu cea mai deplină conștiinciozitate, onestitate, fidelitate și corectitudine față de Biserică, nu îmi voi însuși nimic din bunurile Bisericii....", se arată în "Actul de onestitate".

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, care a precizat pentru hotnews.ro că decizia a fost luată de Sfântul Sinod al BOR din ianuarie. Vasile Bănescu a spus că documentul nu poate fi făcut public, întrucât este un act de uz intern.

"Este un act sprijinit pe două idei fundamentale: fidelitate față de instituție și onestitate în administrarea bunurilor cu care respectiva persoană intră în contact. Este ceva absolut firesc și nu este nimic constrângător în textul acestui jurământ de onestitate și fidelitate. El exprimă grija Bisericii de a promova corectitudinea, transparența, legalitatea în administrarea bunurilor instituționale", a spus Vasile Bănescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9395 secunde