Ce locuri au rămas pentru toamnă în universitățile constănțene

1086
Ce locuri au rămas pentru toamnă în universitățile constănțene - inscrieriuniversitate11344284158-1344293499.jpg

La universitățile constăn-țene au început să se numere bobocii, chiar dacă încă nu a venit toamna. Deși rezultatele de la bacalaureat le-au dat mari emoții universităților con-stănțene, situația se prezintă mai bine decât s-au așteptat. După valul de înscrieri urmat de examene și selecții de dosare, situația a început să se limpezească.
La Universitatea "Ovidius" pe cele 4.670 de locuri pe care Universitatea le-a ofertat s-au înscris 4.868. Acesta din urmă fiind, de fapt, numărul dosare-lor depuse de un număr de studenți mult mai mic, având în vedere că majoritatea au optat pentru cel puțin două specializări. Poate că, din acest motiv, numărul celor înmatriculați a fost aproape de două ori mai mic. Și anume, din cele 4.868 de înscrieri s-a ajuns la un număr de 2.835 de înmatriculări. Din aceștia, cei mai mulți au mers către Fa-cultatea de Științe Economice aproape 600 - din 830 înscriși pe 695 de locuri. 300 au reușit la Medicină, din 718 înscriși pe 304 locuri și 260 s-au înscris la Drept - din 290 înscriși pe 508 locuri. S-au mai dat bătălii și la Farmacie unde au candidat 397 de inși pe 174 de locuri și la Stomatologie, unde s-au înghesuit 3 inși jumătate pe-un loc.
Față de anul trecut s-a constatat o creștere de 50% a înscrișilor la Facultatea de Fizică, Chimie și Tehnologia Petrolului. Deși numărul aces-tora a fost de 148, pe 180 de locuri (cu și fără taxă), iar la specializarea Fizică s-au înscris doar două dosare. Cei mai mulți dintre candidați și anume 68, s-au orientat spre Inginerie chimică (prelucrarea petrolului și petrochimie).
Creșteri s-au înregistrat și la Științele naturii și Științe Agricole, unde au fost 389 de dosare pe 510 locuri, și la Psihologie, unde s-au înscris 385 pe 160 de locuri. Pe de altă parte a scăzut numărul de candidați ai facultății de Drept, ai Facultății de Matematică și Informatică și ai Facultății de Arte. La cea din urmă fiind înscriși 54 de inși pe 64 de locuri. Tot la categoria număr foarte mic de candidați intră Sociologia, cu 4 dosare depu-se și Secția de Poliție locală cu 12 dosare.
Pentru toamnă au rămas locuri la Litere (la Studii americane mai este un loc, iar la Jurnalism, 28), la Teologie, Drept, Științele Naturii și Științe agricole, Educație Fizică și Sport, Matematică - Informatică, Inginerie, Arte. În total mai sunt 1.835 de locuri libere, după cum transmite universitatea.
Numărul de locuri pe facultăți și specializări va fi publicat peste câteva zile. Pentru sesiu-nea de toamnă înscrierile vor începe pe 10 septembrie și se vor încheia pe 16 septembrie la facultățile care au probă de concurs, și pe 18 septembrie la cele care au concurs pe bază de dosar. Pe 17 și pe 18 septembrie vor avea loc probele de concurs, urmând ca pe 19 și 20 septembrie să se afișeze rezultatele.
La Universitatea Maritimă Constanța, Facultatea Naviga-ție și transport maritim și fluvial, ambele forme de învăță-mânt - zi cât și frecvență redusă - s-au ocupat toate locurile. Și la Electromecanică navală lucrurile stau la fel. Au rămas 18 locuri neocupate la Electrotehnică, învățământ de zi, și 1 loc la frecvență redusă. La Inginerie Economică în Domeniul Transporturilor au rămas 38 de locuri neocupate, la Ingineria și Protecția Mediu-lui în Industrie 62 de locuri iar la Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații mai sunt 30 de locuri. În total, Universitatea Maritimă, scoate în toamnă la concurs 149 de locuri, toate cu taxă.
La Facultatea de Marină Civilă, din cadrul Academiei navale "Mircea cel Bătrân" sunt puse la bătaie în sesiunea din septembrie 9 locuri la zi și 60 la frecvență redusă, la Inginerie Marină și Navigație, 10 la zi și 25 la frecvență redu-să pentru Inginerie Electrică și 15 la zi cu 42 la frecvență redusă la Facultatea de Inginerie și Management. Toate locurile rămase pentru sesiunea de toamnă sunt cu taxă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 07 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Artiști în emoții la Vama Veche
Luni, 06 August 2012
Stire din Cultură-Educație : O raită prin Balcicul românesc
Pagina a fost generata in 1.5867 secunde