Ce posturi scot la concurs universitățile constănțene

875
2
În Monitorul Oficial de la finele lunii decembrie, Ministerul Educației a dat publicității cele aproape 2.000 de posturi vacante scoase la concurs de universitățile private și de stat din România. Este vorba despre posturi care au fost blocate în 2009, când instituțiile bugetare nu au mai avut voie să mai angajeze personal. 

Pe 27 decembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat însă și Ordinul 6560, semnat de Ecaterina Andronescu, și care prevede noi standarde minimale pe care cei din învățământ trebuie să le îndeplinească pentru a ocupa posturile de lector, conferențiar sau profesor. Cu alte cuvinte, precizează hotnews.ro, după scoaterea la concurs a posturilor universitare, Ministerul a modificat criteriile pe care candidații trebuie să le îndeplinească pentru a ocupa acele posturi. 

Universitățile private au scos la concurs 352 de posturi, iar universitățile de stat au scos la concurs 1.555 de posturi universitare.

Iată ce posturi apar publicate în Monitorul Oficial nr. 455 din 21 decembrie 2012 a fi scoase la concurs în universitățile de stat constănțene. La Universitatea "Ovidius" din Constanta urmează a fi ocupate 21 de posturi de asistent universitar, nouă posturi de lector universitar, opt posturi de conferențiar universitar și 11 posturi de șef de lucrări. La Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța sunt scoase la concurs următoarele: conferențiar universitar - un post; șef de lucrări - un post. Iar la Universitatea Maritimă din Constanța: asistent universitar - două posturi, lector universitar - două posturi, conferențiar universitar - șase posturi, profesor universitar - două posturi.

Comentează știrea

cadru didactic
8 ianuarie 2013
"concurs" la ovidius? ha-ha-ha glumiti!

Ce "concurs" la ovidius? Promoveaza doar toate nonvalorile care sunt in gasca lui Epure. Atat: nu conteaza cv-ul, conteaza doar sa fii cu gasca rectorului!

fost coleg
8 ianuarie 2013
foarte slab primul an

In afara de schimbari de fatada, nu s-a intamplat nimic bun la Ovidius in acest an de cand Epure a preluat conducerea. Ba dimpotriva, a reusit sa intoarca impotriva lui oameni care l-au votat si l-au sustinut. A "reusit" asta prin promovarea unor oameni extrem de conflictuali in functia de decan. Ma refer la Litere(acolo toti profesorii sunt impotriva doamnei lector Fulea, si implicit a lui Epure), Istorie(noul decan e cam obraznic cu ceilalti, bila neagra pentru Epure), Drept(decanul e George Serban, atat :)) ). Daca i-ar schimba pe acestia, multe cadre didactice si-ar repozitiona atitudinea fata de Epure. Lumea s-a saturat de conflicte intretinute absolut artificial de frustrarile acestori decani. Nimeni nu mai vrea sa se implice in nimic, pentru ca sunt stopati de reaua vointa a acestor decani. Toti sunt oripilati de atragerea de proiecte cu bani europeni, deoarece li se pun bete in roate aiurea-n tranvai. Epure sa-i schimbe pe astia trei cu oameni mai putin rai si va fi bine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2922 secunde