Ce pregătiri se fac pentru Ziua Internațională a Mării Negre

673
1
În fiecare an, pe data de 31 octombrie, sărbătorim cu drag cea mai izolată mare a lumii: Marea Neagră, separată de restul oceanelor lumii, prin așezarea sa geografică, aproape în totalitate.
Această manifestare de sărbătoare nu reprezintă numai bucuria și privilegiul oamenilor de a trăi în vecinătatea mirificului peisaj al Mării Negre, ci și un semnal de alarmă îndreptat împotriva degradării lui prin acțiunea cumulată a erorilor și indiferenței umane, și a factorilor climatici.
Deși Marea Neagră este considerată cea mai izolată mare din lume, ea este, totuși, de o mare importanță pentru locuitorii din zonă, oameni ce o îndrăgesc, o admiră, o respectă, uneori chiar temându-se de ea, depinzând într-un fel sau altul de aceasta.
Respectul față de oamenii care apreciază Marea Neagră este acum răsplătit prin intermediul Fundației Ave Maria, care îi aduce un omagiu mării, organizând o expoziție de fotografie, pictură, grafică și obiecte hand-made confecționate de către artiști plastici consacrați sau amatori din Constanța.
Este o expoziție cu vânzare și poate fi admirată, pe 29 și 30 octombrie, de la ora 10, la sediul Fundației Ave Maria din str. Mircea cel Bătrân nr. 36.

Comentează știrea

cineva
25 octombrie 2011
mai cautati

mai exista ONG-uri care desfasoara activitati cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre, cautati in Constanta si veti gasi

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : A murit Liviu Ciulei
Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Lebede cu draci în picioare
Pagina a fost generata in 1.662 secunde