Ce producții românești se află în programul "VIENNALE 2015"

98
1
Ce producții românești se află în programul

Articole de la același autor

"Comoara" (regia Corneliu Porumboiu), "Un etaj mai jos" (regia Radu Muntean) și "De ce eu?" (regia Tudor Giurgiu) sunt cele trei producții românești care vor fi prezentate în secțiunea lungmetraje a celei de a 53-a ediții a festivalului internațional de film VIENNALE 2015, potrivit Agerpres. Evenimentul se desfășoară în capitala Austriei, în perioada 22 octombrie - 5 noiembrie. Filmul "Comoara" va fi proiectat pe 24 octombrie, la ora 18,00, potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român de la Viena, partenerul evenimentului, în Gartenbaukino, și pe 25 octombrie, la ora 11,00, în Stadtkino im Kunstlerhaus; filmul "Un etaj mai jos" va fi prezentat pe 2 noiembrie, la ora 20,30, în Urania Kino, și pe 3 noiembrie, la ora 11,00, în Stadtkino im Künstlerhaus. Toate proiecțiile vor avea loc în prezența regizorilor Corneliu Porumboiu și Radu Muntean. Producția "De ce eu?" va fi proiectată pe 4 noiembrie, la ora 15,30, în Urania Kino, și pe 5 noiembrie, la ora 21,00, în Metro Kino.

VIENNALE 2015 prezintă 300 de producții cinematografice în secțiunile lungmetraje, scurtmetraje și documentare, la proiecțiile cărora participă 102 reprezentanți ai industriei cinematografice, actori și regizori.

Festivalul cuprinde categoria specială TRIBUTE, dedicată actriței Nathalie Tippi Hedren, regizorului independent Raul Perrone și cineastului Manoel de Oliveira, secțiunea IN FOCUS, ce prezintă opera regizorului uruguaian Federico Veiroj și secțiunea SPECIAL PROGRAMS, ce include filme realizate în Grecia în perioada 2005 — 2015.VIENNALE 2015 oferă și o retrospectivă istorică asupra cinematografiei, realizată în colaborare cu Muzeul de Film din Austria, selecția prezentând rolul animalelor în producții cinematografice.

În același timp, VIENNALE 2015 dedică ziua de 26 octombrie, Ziua Națională a Austriei, unor producții cinematografice despre migrație, expulzare, evadare și imigranți, proiectate în Gartenbaukino. Vor fi acordate premiile Wiener Filmpreis (Premiul Vienez pentru Film), Premiul FIPRESCI (Premiul Asociației Internaționale a Criticilor de Film), Premiul Publicului și Premiul MehrWERT.

Comentează știrea

NYakYnHmWzO
6 decembrie 2016
rBVYiOKvmAmspNc

NeJQHw ioceleptmgzu, [url=http://uozrhkohzkaa.com/]uozrhkohzkaa[/url], [link=http://pdrmnbumajrq.com/]pdrmnbumajrq[/link], http://weycxkmolzff.com/

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Turnirul toamnei 2015
Joi, 15 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Soț de vânzare?", la Harlequin
Joi, 15 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Dans și umor, la Teatrul de copii
Pagina a fost generata in 2.3409 secunde