Ce s-a întâmplat cu ziaristul care a publicat caricaturile cu Mahomed

146
Ce s-a întâmplat cu ziaristul care a publicat caricaturile cu Mahomed - ziaristul900-1447144639.jpg

Articole de la același autor

Jyllands-Posten, fostul șef al rubricii culturale de la cotidianul danez, care a publicat în 2005 caricaturile profetului Mahomed, a anunțat că pleacă de la publicație. Flemming Rose, 57 de ani, este de atunci sub protecția poliției, iar cotidianul conservator a fost ținta unor tentative de atentat în perioada când dorea să testeze limitele libertății de expresie vis - a - vis de islam.â


"Vreau să petrec mai mult timp scriind cărți și să particip la dezbateri publice în Danemarca și în alte părți", a declarat el în cotidian.

Redactorul șef Jorn Mikkelsen l-a salutat pe Flemming Rose, în ultima vreme șef al rubricii externe, afirmând că ziarul "are multe motive să îi fie recunoscător".


Publicarea caricaturilor a provocat manifestații violente în mai multe țări musulmane. Jyllands-Posten este o publicație care a fost mereu controversată în Danemarca, unele trusturi de presă au considerat că ziarul a acționat în mod iresponsabil.


În luna martie, imediat după atentatele împotriva publicației Charlie Hebdo de la Paris și împotriva participanților la o dezbatere asupra libertății de expresie organizată la Copenhaga, Rose a primit un premiu de la Clubul național de presă pentru rolul său în promovarea libertății de expresie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4889 secunde