Ce știm despre spațiul cosmic

292
Ce știm despre spațiul cosmic - aviziersaptamanaspatiuluicabinet-1349800072.jpg
În cadrul programului educațional al Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, care se desfășoară anul acesta sub genericul "Spațiul cosmic în serviciul securității omenirii", Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia a organizat acțiunea "Cercetarea spațiului cosmic în promovarea păcii și securității mondiale".


Elevii tuturor claselor au fost invitați în cabinetele de geografie și istorie pentru a lua parte la activitățile organizate de prof. istorie dr. Natașa Peteu, prof. geografie Carmen Fella Țanu și prof. engleză Dana Andronache. 
Obiectivul acestui eveniment a fost acela de a implica tinerii din liceu la un eveniment care se sărbătorește la nivel planetar și, de asemenea, pentru a le dezvolta creativitatea. 
Elevii au selectat informații despre spațiul cosmic, au desenat fie obiecte inspirate din explorarea spațiului, fie portrete, au selectat poezii tematice. Silvia Nicola, clasa a IX-a E, a impresionat prin originalitatea poeziilor "Discurs pentru Cosmos", "Astru blând", "Cobori", "Luceafăr!", "Sistemul Solar", "Vis de cosmonaut", "Aș vrea să fiu cosmonaut", "Să mă plimb printre stele cu avânt", "Pe Marte m-aș duce îmbrăcată", "În rochie de cometă mirată", "Apocalipsa". Au mai scris poezii: Marcela Mirea, Sebastian Ciorobea, Alexandra Titianu (toți clasa a IX-a E), Maria Itu, a X-a B, poezii tematice. Elevul Alexandru Bișag, a IX-a A, a impresionat colegii atunci când a citit poezia "Betelgeuse". S-a remarcat în egală măsură elevul Dragoș Mihai Mârlăneanu, a XII-a C, care a prezentat filme deosebit de interesante despre Sistemul solar. 
Lucrările elevilor au fost popularizate prin organizarea unei expoziții și prezentate la avizier. De asemenea, au fost publicate pe labirintistoric.wordpress.com.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Hoții au dat iama în magazine
Joi, 04 Octombrie 2012
Stire din Fun : Parada cățeilor la Medgidia
Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Tânăr prins fără permis la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.4491 secunde