Cele mai noi filme românești, în premieră oficială la IPIFF

315
Pe 30 iunie se va da startul Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți, deja tradiționalul eveniment de la malul mării, ajuns la cea de-a cincea ediție. Cu această ocazie, ieri, la Cityplex Tomis Mall, a avut loc o conferință de presă, susținută de Dinu Tănase, directorul festivalului, Iulia Ioana Huiduc, producătorul executiv al festivalului și de Cătălin Vasilache, managing partner IPIFF.
La fel ca majoritatea festivalurilor din această perioadă, și IPIFF va sta sub semnul crizei. Astfel, anul acesta, IPIFF nu va mai dura decât patru zile, spre deosebire de șapte zile, durata festivalului în anii trecuți. Totuși, IPIFF se încăpățânează să prezinte constănțenilor
cele mai noi producții românești, la Cityplex urmând să fie proiectate filmele autohtone realizate din iulie anul trecut până în iunie anul acesta. De asemenea, vor avea loc premierele unor filme care au ales IPIFF ca loc de lansare, precum "Mănuși roșii", în regia lui Radu Gabrea și "Tanti", produs de Mihai Orășanu. Totodată, va fi lansat și un documentar – eveniment – "Memoria de piatră", în regia lui Iosif Demian, dar vom putea urmări și filmul independent "Web Site Story", în regia lui Dan Chișu. Cinefilii vor avea ocazia să vadă în premieră oficială și filmul "Despre alte mame", în regia lui Mihai Ionescu și a lui Tiberiu Iordan, distins cu premiul special al Festivalului de la Moscova.
Printre filmele care vor mai putea fi vizionate se numără "Cele ce plutesc", în regia lui Mircea Daneliuc, "Un profet", realizat de Jacques Audiard, "Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Șerban "Felicia, înainte de toate", în regia Melissei de Raaf și a lui Razvan Radulescu și "Kapitalism, rețeta noastră secretă", în regia lui Alexandru Solomon. Publicul va putea intra gratuit pentru a urmări filmele din cadrul IPIFF, pe baza unei invitații pe care o vor putea obține înscriindu-se la guest-pointul amplasat în holul Cityplex Tomis Mall.
Organizatorii au mai anunțat, în cadrul conferinței, faptul că elevii constănțeni, precum și cei din țară, mai au posibilitatea să se înscrie în competiția IPIFF cu un scurt-metraj de 1 minut, prin care să le vorbească colegilor despre probleme cu care se confruntă. Producțiile pot fi trimise până pe 30 iunie, ora 12, pe adresa [email protected]. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.ipiff.ro.
Deschiderea festivalului va avea loc miercuri, 30 iunie, ora 19, la Teatrul de Stat. În prima parte a evenimentului va fi prezentat spectacolul de muzică, core-grafie și film "Before…The End…After", realizat de masteranzii UNATC, în coregrafia lui Tunde Baczo. Va urma proiecția filmului "Mănuși roșii", produs și regizat de Radu Gabrea, prezentat în premieră oficială în România.
Festivalul este organizat de Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România – Patronatul Societăților Producătoare din Cinematografie și Televiziune – UPFAR/PSPCT în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Fundația Fantasio, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8827 secunde