Cele trei teatre constănțene propun spectacole din genuri diferite, în acest weekend

1281

Articole de la același autor

Dacă prognoza meteo atât de îmbucurătoare din acest weekend ne va permite să petrecem prima parte a zilei pe malul mării, bucurându-ne de aerosoli, sau oriunde alege fiecare familie să se bucure de o binemeritată pauză după o săptămână stresantă, la orele serii, teatrele constănțene aduc câteva titluri de spectacole în atenția celor interesați.


„Logodnă relativă”, la Sala Studio a Teatrului de Stat


Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19, publicul constănțean este invitat la o comedie de către actorii Teatrului de Stat - spectacolul „Logodnă relativă”, de Alan Ayckbourn, în regia lui Iulian Enache, scenografia Gabi Albu.
„Logodnă relativă” (titlul original „Relatively Speaking”) este o comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse și îi are în distribuție pe Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane și Lucian Pavel.


Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și o imagine optimistă și pozitivă, într-un mod paradoxal și, până la urmă, înțelept. Se dau: patru oameni, două cupluri interșanjabile, multe confuzii ale căror consecințe sunt prelungite extrem. Rezultă: comedie clasică pentru întreaga familie.


Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage, și la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97.


Opera ”Elixirul dragostei”, pe scena Teatrului „Oleg Danovski”


Melomanii constănțeni sunt invitați la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, la opera în două acte ”Elixirul dragostei” (în italiană ”L’elisir d’amore”), pe un libret de Felice Romani, muzica de Gaetano Donizetti. Premiera mondială a operei a avut loc la Milano, la „Teatro Cannobiana”, în ziua de 2 mai 1832.


Așadar, sâmbătă, 21 octombrie 2023, de la ora 19:00, soliștii Laura Eftimie, Mădălin Băldău, Daniel Pop, Cristian Caragea, Mihaela Ionescu vor da viață personajelor operei „Elixirul Dragostei”


Regia artistică: Ognian Draganov . Scenografia: Cătălin I. Arbore. Coregrafia: Fănică Lupu-Liești. Conducerea muzicală Cristian Sandu (Cluj). Maestru cor Adrian Stanache.


Își da concursul Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.


Biletele pot fi achiziționate de pe www.tnobconstanta.ro/bilete și de la Agenția Teatrului.


„Pinocchio”, în dublă reprezentație la Teatrul ”Căluțul de Mare”


Cea mai recentă premieră din cadrul stagiunii de toamnă a Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța – „Pinocchio” se bucură de aprecierea celor mai mici spectatori. Ca dovadă, pentru reprezentația de duminică, 22 octombrie, de la ora 10.30, biletele s-au epuizat, motiv pentru care conducerea teatrului a decis să suplimenteze încă un spectacol, de la ora 12.


Pinocchio, marioneta năzdrăvană, alături de bunul lui tată, Gepetto, dar și de alte personaje, cum ar fi Greierele cel înțelept, Zâna Bună, Mangiafuoco, Vulpoiul, Cotoiul, Balena, clovnii, licuricii, orășenii, vă vor purta într-o călătorie plină de imaginație, cu multe peripeții. Astfel, veți afla care sunt consecințele acțiunilor sale nesăbuite, ale lenei și lăcomiei. El învață ce înseamnă sacrificiul, aprecierea și recunoștința, iar în final, Zâna Bună îl răsplătește transformându-l pe Pinocchio într-un băiețel adevărat.


În spectacolul adaptat etapei de vârstă 4+, copiii îi vor putea revedea pe actorii: Claudia Brădescu, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Ion Ciolan și Daniel Minciună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5721 secunde