Cine e reprezentantul legitim al elevilor constănțeni

104
Cine e reprezentantul legitim al elevilor constănțeni - 2306elevii-1403523734.jpg

Articole de la același autor

După numeroasele dispute iscate între cele două consilii județene ale elevilor constănțeni, am primit pe adresa redacției acest comunicat: "Consiliul Județean al Elevilor Constanța informează faptul că a transmis Inspectoratului Școlar Județean Constanța o notificare prin care solicită acestei instituții să nu mai intervină în activitatea internă a CJE Constanța, ca urmare a punctului de vedere al Ministerului Educației Naționale transmis prin întâmpinarea depusă în procesul dintre CJE Constanța și Consiliul Național al Elevilor la Curtea de Apel Constanța.


În întâmpinarea depusă de către Ministerul Educației Naționale, aceasta informează Curtea de Apel Constanța că Consiliul Național al Elevilor și structurile județene aferente sunt independente și într-o relație de parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, respectiv Inspectoratele Școlare Județene. Având în vedere faptul că intervențiile IȘJ Constanța în activitatea CJE Constanța sunt bazate pe o înțelegere greșită a relației dintre CJE și IȘJ, în sensul în care IȘJ Constanța înțelegea că relația este de subordonare și nu de parteneriat, așa cum stabilește HG 185/2013. De asemenea, informăm că Legea Educației Naționale prevede că IȘJ-urile au doar două structuri: Consiliul Consultativ și Consiliul de Administrație, IȘJ nu are astfel nicio atribuție în reglementarea activității Consiliilor Județene ale Elevilor, conform art. 95 din Legea educației naționale.


De asemenea, informăm că domnul Sergiu Bălan, membru al Consiliului Județean al Elevilor Constanța, a renunțat să mai participe în tentativa de destabilizare a CJE Constanța, renunțând la orice pretenție de a deține o calitate în conducerea Consiliului Județean al Elevilor Constanța.


Așadar, reprezentatul legitim și regulamentar al Consiliului Județean al Elevilor Constanța a fost și rămâne domnul Constantin-Alexandru Manda, vicepreședinte, președinte-interimar al Consiliului Județean al Elevilor Constanța. Consiliul Național al Elevilor va fi informat despre încetarea oricărui conflict în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Constanța".
Descurcă-i drace!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3692 secunde