Cine pleacă la Ankara, la Olimpiada internațională de limba turcă

297
Săptămâna aceasta, Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, a organizat faza națională a Olimpiadei de Limba Maternă, Turcă. Evenimentul a fost găzduit de Colegiul "Kemal Ataturk" din Medgidia și a reunit 50 de elevi din județele Constanța și Tulcea, dar și din București. Proba scrisă de limba și literatura turcă s-a desfășurat marți, 2 aprilie, astăzi fiind programată festivitatea de premiere. 

Vildan Bormambet, inspector de specialitate în cadrul Ministerului Educației Naționale, coordonatorul programului, a declarat: "Subiectele propuse elevilor în acest an au avut un grad sporit de dificultate, dar în marea lor majoritate au fost rezolvate corect, elevii primind note mari. Faza națională a olimpiadei de limba turcă este un ultim examen pentru elevii care vor participa la olimpiada internațională de limba turcă, ce se va desfășura în luna iunie, la Ankara".

La festivitatea de premiere de la Colegiul "Kemal Atatürk" din Medgidia, vor participa președintele UDTR, Osman Fedbi, depu-tatul Ibram Iusein, secretarul general Ervin Ibraim, muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Două întreceri puternice  la matematică
Pagina a fost generata in 2.4683 secunde