Ecouri rezultate Bacalaureat 2013

Cine vrea desființarea liceelor cu promovabilitate ZERO

909
4
Cine vrea desființarea liceelor cu promovabilitate ZERO - rezultatebaciulie201338-1373551412.jpg

Articole de la același autor

La ultima întâlnire cu presa constănțeană, inspectorul școlar general prof. dr. Răducu Popescu afirma că momentul 0 al Bacalaureatului s-a produs o dată cu preluarea Ministerului Educației de către Liviu Pop, urmat de Ecaterina Andronescu. 


Ne permitem să-i reamintim "generalului" Răducu Popescu faptul că cel mai slab BAC din istoria României, care a distrus jumătate dintre visurile elevilor de clasa a XII-a pentru că a reflectat cu adevărat realitatea învățământului românesc, s-a petrecut în anul 2011, pe vremea când ministru al Educației era Daniel Funeriu. 
Într-adevăr, de numele ministrului Ecaterina Andronescu se leagă un alt moment, și anume cel al intenției de desființare a liceelor cu promovabilitate 0, idee pe care ar fi preluat-o și actualul ministru, Remus Pricopie. 
În urma rezultatelor de anul trecut, Ecaterina Andronescu afirma: "Nu exclud desființarea unor licee. Vom face o analiză ca să vedem dacă nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar părea inadmisibil. Dacă nu ai avut atât de puțin respect încât să faci ceva un an de zile pentru remedierea situației, înseamnă că tu, liceu, nu mai ai calitatea morală să funcționezi. Așadar, nu exclud o astfel de măsură drastică, dar nici nu vreau să trag concluzii pripite înainte de a face o analiză serioasă pe trei paliere: la nivel național, județean și la nivelul școlilor. Ceea ce vă pot spune încă de acum e că această analiză și concluziile ei se vor transforma într-un set de măsuri care vor fi incluse în Regulamentul de funcționare". 


"Ar fi o imensă greșeală!" 
În județul Constanța, la această primă sesiune de Bacalaureat 2013, trei licee au înregistrat promova-bilitate 0. Este vorba despre Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna, unde, din opt candidați, doi au fost eliminați și șase respinși, Liceul Tehnologic "Radu Prișcu" din Dobromir, unde, din șapte candidați, unul nu s-a prezentat și șase au pi-cat, și Liceul Tehnologic "I.C. Brătia-nu" din localitatea Nicolae Bălcescu, unde, din 14 candidați, 11 au absentat, ceilalți trei fiind respinși. 
La liceul din Dobromir, am stat de vorbă cu prof. Tudorița Bodor, director adjunct, care a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu s-ar fi ajuns la această situație dacă elevii și părinții nu ar fi fost bulversați de schimbările petrecute în ultimul moment: "Motivele pentru care am fost destituită nu sunt întemeiate. Din anul 2005, când am fost numită director, în urma concursului susținut, împreună cu un grup de dascăli devotați, la insistența locuitorilor, am reușit transformarea școlii de arte și meserii în liceu. Nu cred că ar fi benefică desființarea liceului din Dobromir, atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Să nu uităm că aici locuiesc familii nevoiașe, care nu-și permit naveta pentru nivele superioare de studii". 
Prof. Doina David, director la liceul din Cumpăna, consideră irelevante rezultatele de anul acesta: "E pentru prima oară când elevii noștri susțin Bacalaureatul. Iar din 10 absolvenți, s-au înscris opt, iar din cei șase prezenți, trei au reușit să obțină note bune la două probe, mai puțin la matematică. De aceea consider că nu este elocvent ceea ce s-a întâmplat". 
Astăzi vor fi afișate rezultatele celor peste 2.000 de contestații, ocazie cu care vom vedea dacă promovabilitatea în județul Constan-ța mai cunoaște o creștere sau… din contră. 


Comentează știrea

Nedumeriri
12 iulie 2013
Cum vine asta?

La Dobromir elevii au picat bacalaureatul pentru ca s-a schimbat directorul (care, in paranteza fie spus, e o catastrofa, o chiulangioaica si scandalagioaica notorie)??? La Cumpana au picat pentru ca dadeau pentru prima data examenul??? Inteleg ca directorii isi pazesc scaunele, dar chiar nu puteau gasi niste explicatii mai putin penibile? Cum se justifica existenta unui "liceu" cu 7, 8 sau 14 absolventi???

Irina
12 iulie 2013
Bodor

Bodorițo, taci dracu din gură! Ești sub orice critică, spui numai prostii. Ce schimbări de ultim moment i-au bulversat pe copii? Ăia nu învață fiindcă nu învață , nu din cauza schimbărilor s-a picat la Bac. Plus că tu, mahalagioaco, ești o piază rea pentru satul ăla. Nimic bun nu ai făcut. Mai ești și proastă...bagi discuție despre cum ai fost tu dată jos într-o problemă legată de nepromovabilitate. Ești obsedată, femeie! Mai bine fă-ți orele. Nu! Mai bine cară-te din satul ăla, venetico! Dispari la fiică-ta în oraș! Și așa îți bați joc de copii.

eu
12 iulie 2013
Bravo Cumpana!

M-am uitat pe rezultatele liceului din Cumpana: din cei 8 elevi prezenti, doi au fost ELIMINATI DIN EXAMEN, iar la restul de sase chiar nu vad "notele bune"! Tanti directoarea a uitat ca rezultatele sunt publice, ea e obisnuita sa minta. Nu este nimic, este de la PSD, nu i se va intampla nimic

DOM- PROFESOR
12 iulie 2013
INCOMPETENTA SI INDOLENTA

CU ASTFEL DE SCUZE, MOTIVARI, DIN PARTEA CONDUCERII ,NU ESTE DE MIRARE CA PRAPADITII AIA NU AU FOST CAPABILI SA TREACA UN EXAMEN(NU CONCURS)CU UN AMARAT DE 6. CE AU FACUT ELEVII ASTIA 4 ANI DACA NU SUNT CAPABILI SA OBTINA O DIPLOMA DE CUNOSTINTE ELEMENTARE?.ALT ASPECT : CUM ESTE POSIBIL SA FUNCTIONEZE UN LICEU CU 7 ELEVI IN CLASA A 12A ??CE NEVOIE ARE CUMPANA ,LA 11 KM DE CONSTANTA DE LICEU??? ESTE O HARABABURA GENERALA IN INVATAMANTUL NOSTRU.DAR NU ESTE DE MIRARE.AM FOST LA INSPECTORAT SA MA INFORMEZ CE AM DE FACUT PT. A OBTINE UN POST DE SUPLINITOR . NU AVEAM DE UNDE SA STIU PREDAND IN VEST 30 DE ANI.COMPORTAMENTUL CELOR DE LA INSPECTORAT A FOST SURPRINZATOR.MI-AU SPUS CA II DERANJEZ SI CA EU NU AM NEVOIE SA MUNCESC.......?PREDESEM LA CUMPANA PANA IN 1980 ,AM DEFINIVAT SI EXPERIENTA. DECI CE SA NE MAI MIRAM? PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde