Cinema în aer liber. Proiecții gratuite

434
Caravana Metropolis aduce în România un concept nou: filmul în aer liber rulat pe un ecran gonflabil de 120 de metri pătrați. Caravana se pornește pe 10 iulie însă în Constanța va staționa în perioada 17 - 22 iulie, zile în care de la ora 21.00 vor începe proiecțiile.
Filmele sunt alese astfel încât să împace toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis. "Publicul se va putea bucura alături de prieteni și familie, în răcoarea serii, de una dintre cele zece surprize cinematografice selectate. Printre acestea se numără două avanpremiere naționale, filme apreciate la festivaluri internaționale de film și de presa internațională de specialitate, filme de box-office" ne promit organizatorii.
Titlurile anunțate sunt: Zarafa, avanpremiera națională (animație, Franța 2012); Xingu - în inima Ama-zonului, avanpremieră națională - Brazilia 2012, laureat la Berlinale); Izvorul femeilor (Belgia, Italia, Franța 2011, regia Radu Mihăileanu); Perfect Sense (Suedia 2011, cu Ewan Mc Gregor, nominalizat la premiile BAFTA); Băiatul cu bicicleta (Franța 2011, nominalizat la Premiile Cesar și la Globul de Aur 2012); Vânătorii de capete (Norbegia 2011,); Iubire persană (Franța, 2011, Mathieu Amarilc, Isabella Rossellini); Minciuni adevărate (Franța 2010) și filmele românești: Loverboy și Tatăl Fantomă.
"Caravane cinematografice mobile există și au succes în țări precum Statele Unite, Australia, Țările Arabe, Japonia, Brazilia sau Marea Britanie, încă de la începutul secolului trecut. În România, cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989. Există, de asemenea, un număr mare de orașe unde nu există cinematografe sau orașe în care acestea există dar nu sunt reabilitate. În acest context, în ultimii ani, numărul cinematografelor funcționale a scăzut, însă numărul spectatorilor s-a dublat, prin evenimentul Cinema în aer liber", ne comunică organizatorul proiectului, Asociația Culturală Metropolis, care propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor.
Intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului "Cinema în aer liber" este gratuită, în limita locurilor disponibile (maxim 800 spectatori).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Călătoria 2: Insula misterioasă"
Pagina a fost generata in 1.2196 secunde