Cinstirea Sfântului Mucenic Mina

397
Cinstirea Sfântului Mucenic Mina - 3e0d0714047240704cb51e0eb3a0101c.jpg
Astăzi, în calendarul ortodox este sărbătorit Sfântul Mucenic Mina, ocrotitorul bisericuței din lemn din zona lacului Tăbăcărie. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească la acest așezământ de cult, începând cu ora 9.
Sfântul Mare Mucenic Mina a trăit în timpul împăraților romani Dioclețian (284-305) și Maximilian (286-305), fiind de neam egiptean și slujind în armata română în subor-dinea tribunului Firmilian. Dezlănțuindu-se prigoana anticreștină, sfântul părăsește slujba ostășească și se retrage în pustie pentru a se dedica rugăciunii și pentru a fugi de închinarea la idoli, la care erau obligați toți soldații, prin porunca împărătească. Cu ocazia unei mari sărbători păgâne din cetatea Cotiani din Frigia, mergea în mijlocul poporului și defăima cu glas tare rătăcirea celor care nu-l cunosc pe Dumnezeu. Este prins și adus la judecată, unde-și mărturisește cu tărie credința în Dumnezeu. Este supus la grele chinuri (bătut, târât prin cioburi, ars cu făclii, tras pe roată) și apoi decapitat. În tradiția ortodoxă, Sfântul Mare Mucenic Mina este cunoscut ca fiind grab-nic ajutător al celor ce au suferit pagube.
Joi, 12 noiembrie, la ora 15.30, Ierarhul Tomisului va sfinți locul pe care va fi înălțată biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din localitatea Albești (protoieria Mangalia). Actualmente, părintele Alexandru Vasile slujește într-o casă aparținând etnicilor germani, transformată în biserică. Noul lăcaș de cult va fi ridicat în centrul localității, în apropierea Consiliului Local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8929 secunde