Concurs Clasa zero dă bătăi de cap părinților. Vezi ce soluții au găsit pentru un loc în școala dorită

336
Clasa zero dă bătăi de cap părinților. Vezi ce soluții au găsit pentru un loc în școala dorită - clasazero04005f380ae-1329822902.jpg

Articole recomandate

Clasa pregătitoare dă bătăi de cap părinților. Pentru a se asigura că vor avea loc pentru copilul lor la școala pe care și-o doresc, bucureștenii apelează la metode disperate. Zeci de părinți s-au gândit să își schimbe adresa din buletin în circumscripția școlii dorite, scrie RTV.net.

Deși părinții își pot înscrie, în teorie, copiii la orice școală doresc, locurile sunt puține, iar cei dintr-o anumită circumscripție au întâietate la unitatea școlară din zonă. Mai mult, chiar și în condițiile în care trebuie să suplimenteze clasele, școlile sunt obligate să-i primească pe toți cei care au domiciliul în zona respectivă. Astfel, unii părinți și-au schimbat adresa din buletin, numai pentru a fi siguri că prind loc la școala dorită.

Așa a făcut și Simona Mihai, mama unui băiețel în vârstă de 6 ani. "Este singura soluție pentru a ajunge la școala pe care o doresc și este școala unde învață și sora lui mai mare. Urmează să mergem săptămâna viitoare cu persoana care a hotărât să ne primească pentru o perioadă", povestește femeia.

Chiar și așa, circumscripțiile au suferit modificări, astfel că, unii părinți s-ar putea să-și fi făcut mutație degeaba.

Și nemulțumirile continuă. Părinții sunt îngrijorați că cei mici nu vor avea mobilier adecvat și că vor fi necăjiți de elevii mai mari.

"Ar fi trebuit să-i lase la grădinițe pentru că educatoarea îi cunoaște și știe ce să facă cu ei. Copilul este mai protejat. Chiar ți-e frică. Intră copii de 14 ani cu cuțitul în școală", spune o mămică.

Oficialii din educației speră însă că școlile vor fi pregătite pentru a-i primi pe cei mici.

"Conform tuturor promisiunilor și având în vedere respectarea legii, autoritățile locale și Ministerul Educației vor lua toate măsurile, astfel încât aceste săli destinate clasei pregătitoare să aibă mobilierul adecvat. Am convingerea că acest lucru se va întâmpla", spune Mihaela Ciho, inspector școlar general adjunct.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare și în clasa I începe pe 5 martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Inaugurări la Universitatea "Ovidius"
Pagina a fost generata in 1.644 secunde