CNA a aprobat solicitarea SRR de difuzare a programelor România Internațional 1, 2 și 3

374
CNA a aprobat solicitarea SRR de difuzare a programelor România Internațional 1, 2 și 3 - siglacna-1315931734.jpg

Articole recomandate

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au aprobat ieri solicitarea Societății Române de Radiodifuziune de difuzare a programelor România Internațional 1, 2 și 3.

"Întrucât serviciile de programe România Internațional 1, 2 și 3 au zone de difuzare și grile de program diferite, vă rugăm să aprobați modificarea licenței audiovizuale nr R703 privind denumirea serviciului de programe (din România Internațional în România Internațional 1), precum și eliberarea de licențe audiovizuale noi pentru serviciul de programe România Internațional 2 și România Internațional 3", se arată în documentul depus la CNA de SRR.

România Internațional 1 va avea programe în limbile engleză, franceză, germană, rusă, spaniolă, chineză și arabă și va emite de luni până sâmbătă câte 21 ore/zi (0-10 și 13-24) și duminică 24 de ore. Formatul de principiu va fi generalist, cu producții proprii în proporție de 82% și ale altor producători - de 18%.

Zona de difuzare va cuprinde Europa Occidentală, Rusia europeană, Coasta de Est și de Vest a SUA și Canada, America Centrală, America de Sud, Orientul Mijlociu, nordul Africii, Africa Centrală, Africa de Sud-Est, India, Japonia, Austria, China și extremul Orient rus.

România Internațional 2 va difuza 10 ore pe zi (3-5, 7-8, 15-17 și 18-23), formatul de principiu fiind generalist iar zona de difuzare - Europa de Est, Europa Centrală și Occidentală, Israel, Coasta de Est a Statelor Unite și Canada.

Structura serviciului de programe va fi de 55% producție proprie, 20% producții ale altor producători și 25% programe retransmise.

Cel de-al treilea serviciu de programe, România Internațional 3, cu un format de principiu generalist, aprobat de CNA, are un orar de difuzare de șase ore pe zi (17-23).

România Internațional 3 va fi difuzat Balcani, Italia și Ucraina.

Programele postului România Internațional 3 vor fi în limbile italiană, ucraineană, sârbă și aromână, având o producție proprie de 90% și producții audiovizuale ale altor producători de - 10%.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4654 secunde