Președintele SLSÎP, Mitică Iosif:

"Colaborarea cu ISJ nu va însemna o acceptare!"

292
1
Ieri, la sediul Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar (SLSÎP), a avut loc prima întâlnire cu presa constănțeană a noului președinte Mitică Iosif.

Ales pe 26 martie, în cadrul Conferinței județene a liderilor sindicali, cu 98 de voturi, prof. Iosif a declarat că are aceleași obiective pe care le-a avut și vechea conducere, "dar putem vorbi de un început de drum".

Noua echipă din fruntea sindicatului este cam aceeași, "ca urmare a aprecierii de care s-a bucurat în mandatele anterioare".

La nivel declarativ, această echipă își propune să se implice în "organizarea de cursuri de for-mare pentru colegi, chiar și în lărgirea ofertei de concedii, întrucât Vila Corabia din Predeal, cu cele 17 camere, nu poate satisface solicitările celor 7.800 de sindicaliști".

Întrebat care sunt urgențele momentului la sindicatul învățământ, Mitică Iosif a declarat că trebuie studiat modul cum se aplică Metodologia-cadru de mobilitate a personalului didactic, precum și acordarea gradațiilor de merit. "În general, sindicatul e văzut ca un inamic în inspectoratele școlare. Sperăm să avem o colaborare bună, care nu trebuie văzută ca o acceptare a punctelor de vedere ale ISJ".

Cât despre modificarea statutului SLSÎP cu privire la mandatele de cinci ani ale președintelui, deocamdată rămâne… cum am stabilit, până la o viitoare conferință jude-țeană. 

Comentează știrea

ala
15 aprilie 2013
un profitor

Mitica Iosif este cainele din curtea familiei Purcarea.De ani de zile, el i-a curtat intens cand pe sotul, inspectorul de istorie Purcarea, care e de neclintit in inspectoratul scolar de 15 ani, cand pe sotie, sindicalista Purcarea, si ea de neclintit de pe postul de lider SLSIP de aproape 20 de ani! De ce credeti ca sedinta de schimbare a conducerii, am zis intentionat "schimbare" si nu alegere, fiindca nu s-a ales nimeni, ci s-a uns "liderul" pregatit din timp de madam Purcarea, a fost tinuta cu usile inchise pentru presa? Iosif e un specimen de profitor, rupt de foame, care toata viata lui a lingusit pe mai marii sai, doar, doar se va capatui si el cumva. Si uite ca s-a capatuit, un post de lider de sindicat judetean nu-i de ici de colo, "munca" pe care o va depune e un fel de taiat frunza la caini, iar in schimb va castiga un salariu dublu, de la sindicat si de la scoala unde este incadrat ca titular, dar unde nu mai preda nici macar o ora, plus diurne si alte bonusuri oferite liderului pentru "munca sa". Iar profesorii vor ramane tot prostii sistemului bugetar, fiindca nu au invatat ca sindicatele, mai ales cele ale bugetarilor, cu zeci de mii de membrii, sunt create pentru a-i imbogatii pe liderii lor si nu pentru a apara drepturile membrilor de rand!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2892 secunde