Colecția Humanitas "Biblioteca italiană" a obținut Premiul Național pentru Traduceri al Italiei

472
Colecția "Biblioteca italiană" a editurii Humanitas va fi recom-pensat, pe 12 mai, cu Premiul Național pentru traduceri al Republicii Italiene, acordat de ministrul italian al Culturii, Sandro Bondi, informează reprezentanții Accademia di Romania.
Accademia di Romania, instituție ce reprezintă cultura țării noastre în Peninsulă, va prezenta publicului italian, luni, 11 mai, colecția "Bibli-oteca italiană" a editurii Humanitas și va organiza o dezbatere cu privire la atenția de care se bucură cultura italiană în România. La dez-batere vor participa prof. Smaranda Elian de la Universitatea din București, prof. Nuccio Ordine de la Universitatea din Calabria, Lidia Bodea, director la editura Huma-nitas, și Vlad Russo, senior editor al Humanitas.
Premiul va fi acordat colecției Humanitas pentru calitatea remarcabilă a colecției îngrijite de prof. Smaranda Elian și prof. Nuccio Ordine, precum și pentru seria completă a Operelor italiene ale lui Giordano Bruno.
Colecția "Biblioteca italiană" cuprinde ediții bilingve ale unor opere semnate de personalități marcante ale culturii italiene din toate timpurile, printre care "Principele" de Niccolo Machia-velli, "Cetatea Soarelui. Poezii filozo-fice" de Tommaso Campanella, "Teatru I" și "Teatru II" de Carlo Gol-doni, "Despre infracțiuni și pedepse" de Cesare Beccaria și "Capra și alte poeme" de Umberto Saba.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.337 secunde