Colegiul "Mircea cel Bătrân" aduce elevi turci în familii de români

695
Colegiul
Timp de patru zile, o delegație sosită din localitatea Corlu (Turcia) a fost oaspetele Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța.
Etapă a unui proiect inițiat în anul 2009 împreună cu Liceul tehnologic "Mehmet Rustu Uzel" din Corlu și intitulat "Triunghiul educației", demersul din aceste zile a avut ca scop implementarea bunelor practici de până acum, legarea de noi parteneriate și stabilirea de viitoare întrevederi.
Oaspeții au fost în vizite de lucru la Primăria și Prefectura din Constanța, unde au fost primiți de subprefectul Aidun Curt Mola, la Inspectoratul Școlar Județean Con-stanța, la Liceul Teoretic "Callatis" și Colegiul Tehnic "Ion Bănescu", ambele din Mangalia, precum și la Geamia din aceeași localitate unde se află în misiune un hoge din Turcia.
Ieri a fost semnată prelungirea parteneriatului până în anul 2014, următoarea etapă fiind programată în lunile aprilie-mai, când un grup de 10 elevi turci va veni în schimb cultural la Constanța. Copiii vor locui la familiile de români pe care i-au avut în gazdă în aceeași perioadă a anului trecut. "Aceste proiecte sunt, practic, pentru copiii noștri și sunt foarte importante pentru că astfel familiile și elevii își pot cunoaște culturile și obiceiurile. Chiar se pot lega prietenii. Atâta timp cât vom implica mai mulți elevi în acest proiect el își va dovedi utilitatea", a declarat la despărțire Rustu Inan, directorul Colegiului cu care CNMB are încheiat parteneriatul.
Din componența delegației au mai făcut parte: Kemalettin Avci (viceprimar Corlu), Huseyin Durmaz (inspector școlar general adjunct), profesorii Esref Hizli, Nurdane Keles, Bilgin Gocenoglu, Mustafa Cengil, Ibrahim Cebeci și Ayla Daylan, Necdet Gursoy și Halime Meric, președintele și, respectiv, vicepreședintele asociației de părinți din cadrul Liceului "Mehmet Rustu Uzel".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 14 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Activități la Școala Spectrum
Vineri, 14 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Idioții din librării
Pagina a fost generata in 1.5859 secunde