Colegiul "Mircea cel Bătrân", în lucrări de consolidare

768

Articole de la același autor

Sala Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" a găzduit, ieri, festivitatea de deschidere a anului școlar 2008-2009 pentru Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".
Evenimentul a debutat cu momente artistice muzicale și coregrafice susținute de elevi ai CNMB, urmate de prezentarea performanțelor mirciștilor la olimpiadele naționale și internaționale, în cadrul cărora au fost premiați, de fiecare dată, cu medalii și diferite distincții. Directorul CNMB, prof. Vasile Nicoară, a ținut să precizeze faptul că mediile examenului de bacalaureat obținute de mirciști au fost cuprinse între 8.50 și 9.97: "În timp ce multe licee se zbat în submediocritate, un grup de licee, cum e CNMB, fac încă performanță", a declarat prof. Vasile Nicoară.
Mirciștii nu vor putea intra chiar din prima zi de școală în clasele clădirii de pe bulevardul Mircea, întrucât aripa în cauză este supusă unor lucrări de consolidare, în urma obținerii unor fonduri europene. Astfel, până în decembrie, când va avea loc inaugurarea aripii moderne a CNMB, elevii vor face cursurile la gimnaziul CNMB de pe strada Nicolae Iorga. De altfel, până în 2010, conducerea instituției și-a propus să modernizeze complet clădirea colegiului.
La București, pe 22 septembrie, Petrică Gabriel, mircistul care a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică de vara aceasta, desfășurată în Vietnam, competiție în cadrul căreia au participat 350 concurenți din 82 de țări, va fi premiat în cadrul unei festivități organizate de MECT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.506 secunde