Colegiul "Mircea", vioara întâi la Noaptea Cercetătorilor

351

Articole de la același autor

Pentru prima dată în mod oficial la Constanța, Noaptea Cercetătorilor a fost făcută publică și organizată din timp, așa încât să adune, la Maritimo Shoping Center, cele mai interesante și interactive ateliere și dezbateri pe teme științifice, cele mai amuzante și creative provocări pentru vizitatori.

Principalul organizator al evenimentului a fost Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", iar participanții au avut parte de ateliere 3D, experimente de mecanică, proiecte spațiale NASA sau observații astronomice.

Un grup de elevi de la Colegiul "Mircea" a pregătit un mare număr de experimente spectaculoase destinate atât cunoscătorilor, dar și publicului iubitor de științe.

Prof. Ion Băraru a venit însoțit de 30 de copii care fac experimente de fizică neuzuale la Centrul de cercetări al elevilor al Fundației Academice ALUMNI.

"Considerăm acest eveniment extrem de util pentru a atrage copiii către știință. Și anul trecut am organizat acest gen de activitate, nu de asemenea anvergură, și ca dovadă al succesului pe care l-am avut, am fost cooptați, în luna mai, să organizăm ediția de anul acesta", a afirmat prof. Băraru.

Au mai fost prezente cu standuri Colegiul Național "M. Eminescu" și Liceul Teoretic "Carmen Sylva" din Eforie Sud, dar și Inspectoratul Județean de Poliție, care le-a oferit tuturor copiilor câte o Legitimație de polițist rutier pentru o zi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Hai să fii cercetător pentru o zi!
Pagina a fost generata in 1.7944 secunde