Admitere 2012

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", locul doi în ierarhia națională

2139
5
Colegiul Național
Vineri după-amiază, Ministerul Educației a afișat rezultatele repartizării computerizate la licee după Evaluarea Națională. Listele cu repartizarea nominală pot fi consultate pe site-ul http://admitere.edu.ro, urmând ca listele să fie afișate și la fiecare unitate școlară în parte, cu termen limită până luni, 16 iulie.

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța ocupă locul II pe țară în topul specializărilor, cu profilul Matematică - Informatică și locul VI, cu profilul Științe ale Naturii. Specializarea Matematică - Informatică a liceului "Ovidius" s-a clasat pe locul XI în aceeași ierarhie.

Colegiul "Mircea" rămâne primul în elita liceelor constănțene, ocupând primele trei poziții în clasamentul mediilor de admitere pentru județul Constanța. Ultima medie cu care s-a intrat la specializarea Mate-Info de la "Mircea" a fost 9.92, urmată de Științe ale Naturii cu ultimele medii de intrare 9.79 și 9.77. Per total, Colegiul "Mircea" și-a asigurat opt din primele zece poziții în clasamentul celor mai greu accesibile specializări din județul Constanța. Următoarele licee care compun elita educațională din Constanța sunt "Ovidius" și "Traian", unde ultimele medii de acces au fost 9,76, la "Ovidius" și 9.55, la "Traian".

Pentru anul acesta, liceele din județul Constanța au pus la bătaie 6.020 de locuri pentru cei 5. 128 de absolvenți de gimnaziu. Dintre aceștia, 5.112 au fost repartizați computerizat, 16 au ratat admiterea, iar 908 locuri au rămas neocupate. 


* * * 
Șapte elevi, absolvenți de gimnaziu, au intrat la liceu, în județul Constanța, cu media 10. Patru dintre ei au optat pentru Liceul Teoretic "Ovidius", iar alți trei vor fi, din toamnă, elevi la cea mai prestigioasă școală din Constanța, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".


Comentează știrea

bobo
14 iulie 2012
mazare nazistul emblema

orasului nostru pe ce loc este el? :) Orice ai fi el tot va dansa greceste, tiganeste, samba, etc. la Rahova cu bombonel. poate se vor si impiedica unul in fundul altuia :). de aceea si a scos toti angajatii de la primarie si de la firmele private ale lui si ale acoalitilor lui din judet si din afara. Ii este frica ca urmeaza sa intre el la parnaie, se strange lantul... si pe langa el toti spagarii din serviciile publice ale primariei si consiliului judetean palaz de 'colo: mazare vreau sa ma bage si pe mine in seama ilici, ce trebuie sa fac?

MIRUNA
14 iulie 2012
bravo,macar atat mai exceleaza in ceva orasul clovnului pedofil,drogat si grobian,copii,tineretul si educatia..sigur nu ajutati de acest semicocalar,pt el prioritatile prasului nu sunt educatia ci lipsa de educatie pe care o prom

bravo,macar atat mai exceleaza in ceva orasul clovnului pedofil,drogat si grobian,copii,tineretul si educatia..sigur nu ajutati de acest semicocalar,pt el prioritatile prasului nu sunt educatia ci lipsa de educatie pe care o promoveaza si cu care se ''lauda''*-a se vedea ulimt a lui manifestare de aseara-/oricum dincolo de aceasta situatie jalnica a orasului,MAI ALES DPDV CULTURAL SI EDUCATIONAL, felicitari colegiului !

un constantean
14 iulie 2012
ce bine

Prostia aia cu nimeni nu e de neinlocuit iata are un vot impotriva: domnul director Nicoara e de neinlocuit pentru ca e bun.Constanta mea iubita vatamata de primarul mascarici.

gogu
14 iulie 2012
cnmb

pacat ca nu e real,la bac "a cazut" curentul o jumatate de ora minim

vera
15 iulie 2012
felicitari

un liceu de elita, un director , asemenea. liceul acesta este rezultatul performantelor domniei sale, a angajarii in tot ce se deschidea spre performanta. a unor profesori ca bararu, oprea, constantinescu, doina munteanu, doamna frentiu sau doina grapa! dar sub acelasi acoperis salasuiesc si nulitati cocotate politic, tip tanti timofte, frustrata judetului care se cam interesa cand ii expira mandatul lui nicoara...da, domnule nicoara, meritati! daca aveti timp, poate mai si curatati pe ici, pe colo...

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Capul de bour" tipărit pe 15 iulie
Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Anonimul din nou pe nisip
Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : 194 de elevi au mai luat Bacalaureatul
Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Caut prieten  pentru sfârșitul lumii"
Pagina a fost generata in 1.6226 secunde