Colocviu româno-german de epigrafie, la Muzeul de Istorie

474
La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) are loc, în perioada 21-24 septembrie, colocviul româno-german de epigrafie și istorie, cu tema "Relații externe ale orașelor pontice și microasiatice în perioada elenistică și romană". Evenimentul debutează azi, la ora 9.
Dintre invitați îi amintim pe: prof. Christof Schuler și Johannes Nollé de la Institutul german de arheologie din München, prof. Malcom Errington de la Universitatea din Marburg, Ursule Kunnert de la Universitatea din Zürich (Elveția) și Alexandru Avram, de la Universitatea din Le Mans (Franța) etc. Din România vor participa specialiști din domeniul istoriei și arheologiei greco-romane: Alexandru Suceveanu și Alexandru Barnea de la Institutul de Arheologie din București, Victor Cojocaru de la Institutul de Arheologie din Iași, Ligia Ruscu de la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca ș.a.
Colocviul se desfășoară pe ședințe de comunicări și vizite de lucru la obiectivele arheologice din județ și este organizat de MINAC și Comisia de Istorie Veche și Epigrafie a Institutului German din München.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : A patra ediție a Trofeului "Balada Nej"
Pagina a fost generata in 2.2907 secunde