Competiția celor 18 proiecte social-filantropice ale elevilor

388
Competiția celor 18 proiecte social-filantropice ale elevilor - 18proiecte-1336673943.jpg
"Copilul învață iubirea lui Hristos", concursul de miniproiecte promovat de către Patriarhia Română și organizat la nivel eparhial de pr. Nicolae Constantin Bîrsan, inspector coordonator Birou de Catehizare a Tineretului, în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, a totalizat un număr de 18 proiecte depuse de diferite parohii împreună cu instituții școlare. Concursul are ca scop principal dezvoltarea laturii educative, social-filantropice a copiilor, coordonați de preoți și profesorii de religie.
Cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a desfășurat etapa Eparhială a acestei competiții, ce reprezintă o parte a evenimentelor Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu.
Premiul I a fost câștigat de către Parohia Năvodari III (Protoieria I Constanța), care a participat cu un miniproiect intitulat "Dăruind vei Dobândi". Cei nouă elevi, coordonați de pr. Nicu Adrian Pătrașcu, s-au orientat spre ajutorarea unui tânăr de 24 de ani din Năvodari, bolnav de HIV. Concret, ideea acestui grup s-a materializat în pregătirea a 500 de clătite care au fost valorificate în diferite instituții din oraș, strângându-se suma de 2.811 lei, sumă donată tânărului amintit.
Premiul al II-lea a fost câștigat de către un grup de 12 elevi din clasa a IV-a a Școlii nr. 31 din Constanța, coordonați de pr. Mihai Codarcea (parohia Sf. Ap. Andrei - Protoieria II Constanța), profesorul de religie, Pr. Gheorghe Chirca-lan, și învățătoarea Cristina Radu.
Ideea acestor elevi a fost aceea de a aduce o alinare bătrânilor de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța. Astfel, 24 de persoane aflate în acest cămin au primit, înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, felicitări confecționate de către elevi și pachete cu alimente adunate de aceștia în parohia Sf. Ap. Andrei. Totul, în cadrul unui program artistic care a cuprins poezii și cântece dedicate bunicilor și Învierii Domnului.
Al treilea proiect premiat miercuri, 9 mai, denumit "Să ajutăm aproapele în suferință", a fost implementat de cinci elevi coordonați de preotul Sorin Busuioc din parohia Rasova (protoieria Băneasa). Beneficiarii proiectului au fost trei familii nevoiașe din localitate. Concret, grupul a valorificat icoane pictate pe sticlă de elevii Școlii clasele I – VIII din Rasova, iar cu banii obținuți au achiziționat fructe și dulciuri pe care le-au oferit acestor familii împreună.
Premiile pentru cele trei miniproiecte au constat în cărți, dvd-uri educaționale și icoane. Câștigătorii premiului I vor participa la faza națională a concursului, care va avea loc în ziua de 20 mai, la Patriarhia Română, iar premierea participanților se va face cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din București, în ziua de 21 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : 11 ani de arhierie
Pagina a fost generata in 0.7509 secunde