Concert de jazz la S.N.C. cu Liviu Mărculescu și Florian Lungu

878
Concert de jazz la S.N.C. cu Liviu Mărculescu și Florian Lungu - f42c61b0473deca6a719dfce6c235d8f.jpg
Joi, 24 septembrie, ora 19, Liviu Mărculescu revine cu un nou concert de Jazz, pe care îl va susține la Club S.N.C., alături de un invitat special - Florian Lungu, zis Moșu.
Născut la Constanța, Liviu Mărculescu a auzit și a trăit muzica încă din copilărie, tatăl său fiind trompetist, fapt care l-a determinat să îmbrățișeze o carieră muzicală, optând pentru trombon, deși nici trompeta nu i-a displăcut niciodată.
În 1982 a absolvit Conservatorul la Iași, iar primul său spectacol a avut loc tot pe scena clubului S.N.C., în 1975 (pe când era încă elev), cu orchestra de estradă a clubului, dirijată de maestrul Aurel Bucur. Primul loc de muncă al lui Liviu Mărculescu a fost ca muncitor necalificat la Șantierul Naval Constanța, iar acum, după 24 de ani, Liviu Mărculescu se reîntoarce pe scena S.N.C.
Primul concert de jazz la care a participat a fost cu Big Band-ul Titel Popovici (1980), pe scena festivalului de jazz de la Sibiu, iar primul concert de jazz cu propria trupă a fost la Festivalul de jazz de la Brașov (1984), unde a cântat pentru prima oară în formula de duo cu regretata vocalistă și pianistă de jazz Anca Parghel, formulă care se regăsea sub titulatura Duo Anca Parghel - Liviu Mărculescu.
După colaborarea  timp de trei ani cu BigBand-ul Radio București, Liviu Mărculescu a revenit, în orașul natal, în orchestra Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Întâlnind muzicieni de valoare, a pus bazele band-ului Black Sea Jazz Constanța, care, în toamna aceasta, împlinește un an de existență.
Liviu Mărculescu are o filozofie proprie: "Regrete cred că are toată lumea, pentru ceva, pentru cineva, pentru undeva, dar mă voi întreba mai târziu, după ce îmi voi face toată treaba; acum e cam devreme.
Nu sunt filosof, dar să știi că se îndeplinește numai ce trebuie, sau poate ce ți-e dat să ți se îndepli-nească și nu știu cât ține de noi să schimbăm ceva", spune artistul.
Despre Florian Lungu, Liviu Mărculescu povestește: "Pe Moșu’ l-am cunoscut mai bine în 1984, când am ieșit pe scena festivalului de jazz de la Brașov  împreună cu Anca în formula de duo. Ne-a susținut, ajutat, promovat, am făcut înregistrări în radio cu el ca profesionist de studio - și puțină lume știe că Moșu’ are ureche absolută. În timp, relația profesională s-a transformat în una de prietenie, pe care ți-o dă statul împreună pe aceleași scene timp de zeci de ani. Cine crezi că știe de ce i se spune Moșu'? E omul fără vârstă. Noi îmbătrânim pe lângă el. E o legendă a scenelor de jazz".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Și a fost cea mai scurtă zi de școală
Pagina a fost generata in 1.6915 secunde