Concerte educative la Colegiul Național de Arte

393
Concerte educative la Colegiul Național de Arte - colegiuldeartereginamaria0113203-1333477986.jpg
Inițiate de profesorii și elevii de la specializările muzică și coregrafie ale Colegiului Național de Arte "Regina Maria", concertele educative reprezintă o continuare a Proiectului Perform art, derulat cu succes, în anul 2009. Acestea se desfășoară în Sala de festivități "Sergiu Celibidache" a Colegiului de Arte, după următorul program: luni și joi 11.00-12.30; marți - 13.00-14.30; miercuri - 13.30-15.00.

Parteneri în acest proiect sunt peste 900 de elevi și profesori din mai multe unități de învățământ, precum Colegiul Național "Mihai Eminescu", Grupul Școlar "G. E. Palade", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Grupul Școlar "I. N. Roman", Grupul Școlar "Gh. Duca", Liceul "Concord", Grupul Școlar "D. Leonida", Centrul Școlar pentru Educație Inclu-zivă Albatros, Liceul Teoretic "George Călinescu", elevi de la Școlile cu clase I-VIII "Ferdinand", "Nicolae Tonitza", "Remus Opreanu" din Constanța, dar și elevi de la Școala cu clase I-VIII "I. L. Caragiale" din Medgidia, Grupul Școlar "Carmen Sylva" din Eforie Sud, Colegiul Dobrogea Castelu.

În programul pregătit și prezentat de talentații elevi ai CNA "Regina Maria", se regăsesc piese de J.S. Bach, L. Boccherini, Theodor Oesten, Alfred Alessandrescu și Tiberiu Brediceanu, L.v. Beethoven, P. I. Ceaikovski, Henry Lemoine, George Gershwin, M. Carcassi etc. Pe scena Sălii "Sergiu Celi-bidache", elevii vor dansa, în coregrafia profesorilor de specialitate, Charleston, Dans spaniel, Tarantella Na-poletană.

"Gazdele invitaților, prof. Radu Pricop și prof. Lu-minița Popa, vor prezenta concertele educative din perspectiva specialistului și educatorului dornic să atragă cât mai mulți elevi în sălile de spectacole, să sensibilizeze tinerii la un anumit tip de mesaj artistic, la un act de cultură autentic. Proiectul își propune, totodată, să facă cunoscut în mediul școlar constănțean efortul continuu și meritoriu al elevilor, încă din clasa I și până la finalizarea studiilor liceale, sub îndru-marea atentă și competentă a profesorilor, în atingerea virtuozității și performanței interpretative", a declarat prof. Victoria Dorobanțiu, inițiatoare a proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Martie 2012
Stire din Monden : Inna, turneu în SUA
Pagina a fost generata in 0.3907 secunde