La Mangalia

Concursul care a stârnit elevilor pasiunea pentru astronomie

157
Concursul care a stârnit elevilor pasiunea pentru astronomie - concursulcareastarnit-1433785715.jpg

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr. 3 Mangalia își încheie "maratonul" activităților conexe ce și le-a propus în cadrul Concursului Național "Nicolaus Copernic" și care a debutat, la finele lunii aprilie, cu inaugurarea unei expoziții. 


A urmat un tur de forță în care elevii claselor a VI-a au predat efectiv astronomie tuturor elevilor din ciclul primar, respectiv câte o oră la fiecare din cele 19 clase. Prilej cu care învățăceii au aflat informații despre: viața și activitatea lui Nicolaus Copernic, planetele sistemului solar, sonda spațială europeană de studiere a cometei Gerasimenko (Rosetta și Philae). 


În același scop, pentru colegii din ciclul gimnazial au fost organizate vizionări de filme despre ce înseamnă originea și evoluția universului, dezbateri, sesiuni de comunicări științifice, toate acestea în cadrul orelor de dirigenție sau în afara orelor de curs. 


Fără a fi prezentă în programa șco- lară, astronomia a fost studiată de cei 30 de elevi pentru a putea redacta materialele expoziției ce urmează a fi panotată, dar și pentru a crea cele 12 videoclipuri cu informații științifice postate pe YouTube, dar și a asigura un suport de peste 100 de fotografii dedicate subiectelor prezentate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6946 secunde