Concursul in memoriam Diana Cheregi și-a desemnat câștigătorii

304
Concursul in memoriam Diana Cheregi și-a desemnat câștigătorii - concurscheregi32-1565036893.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, s-a desfășurat la Centrul Multicultural "Jean Constantin", Concursul Național de Arta Actorului, in memoriam Diana Cheregi, un proiect inițiat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada". 


Potrivit organizatorilor, acesta a avut ca scop principal revitalizarea vieții culturale studențești în Constanța prin promovarea și valorificarea artei actorului, dar mai ales a tinerilor studenți din instituțiile de învățământ superior de profil. Desfășurat timp de câteva zile, concursul a fost dedicat renumitei actrițe constănțene, care și-a desfășurat activitatea ani la rândul pe scena Teatrului de Stat Constanța, Diana Cheregi.  


Despre ea, colegii de breaslă și toți cei care au cunoscut-o au numai vorbe de laudă. 


"Diana Cheregi aparținea spiritului Constanței. Se spune că teatrul a fost menirea ei, prezisă de ursitoare și poate de aceea prima piesă în care a jucat a fost «Hansel și Gretel», la vârsta de numai cinci ani. A absolvit, în anul 1972, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București și a adunat în mai bine de 40 de ani de teatru un palmares extrem de bogat. Criticii teatrali au scris despre perfecțiunea jocului ei, despre dezinvoltura cu care intra în orice rol, schimbând registre, tonalități. Era posesoarea unor resurse actoricești multiple, pe care știa, cu multă inteligență, să le folosească. În ultimii ani de viață, și-a dedicat timpul liber învățând studenții, din tainele actoriei, fiind unul dintre membrii fondatori ai Facultății de Arte, specializarea Arta Actorului, din cadrul Universității «Ovidius» Constanța. Cele mai mari bucurii ale sale erau dragostea, admirația publicului și reușitele studenților. Și-a câștigat un loc aparte în inimile tuturor cu fiecare spectacol, cu fiecare rol și cu fiecare promoție de studenți pe care i-a învățat să iubească teatrul și să fie profesioniști", au declarat organizatorii.


La concursul desfășurat în memoria ei, concurenții au trecut prin mai multe probe, iar concursul a fost structurat în cinci secțiuni: arta actorului, canto, teatrologie, mișcare și vorbire. Pentru fiecare secțiune s-au acordat premiile I, II și III, iar câștigătorii premiilor I au disputat marele trofeu. De asemenea, la final au fost acordate patru premii speciale. Marele trofeu a ajuns la Aurelian Culea din Constanța, student în cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București. 


În ceea ce privește juriul, acesta a fost format din personalități artistice în domeniu, iar fiecare membru a susținut, zilnic, sesiuni de workshop în domeniul său de activitate. În acest fel, tinerilor li s-a  oferit șansa să pășească într-un univers nou, unic, creat cu scopul de a fi un mediu propice dezvoltării lor. Invitat de onoare la festivitatea de premiere  a fost președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, care le-a înmânat viitorilor actori premiile câștigate, urându-le studenților mult succes în carierele de viitori actori. Câștigătorii premiilor I, II și III sunt următorii: Andrei Ardeleanu, Răzvan Omotă, Delia Toader, Andreea Drugulescu, Aurelian Culea, Georgiana Răpcianu, Robert Chelmuș, Rucsandra Bușe, Georgiana Răpcianu, Claudia Ghena, Marius Avramescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5793 secunde