Concursul național "Școli pentru un viitor verde"

1140
Concursul național
Proiectul se bazează pe ideea că școala trebuie să fie un loc în care copiii să învețe să se gândească la ceilalți și să încerce să își realizeze un viitor mai curat, trăind în armonie cu natura.  Potrivit inițiatorilor proiectului, respectiv Organizația Internațională de Protecția Mediului WWF, școala nu trebuie să "livreze" copiilor doar cifre și litere, ci și bazele unui simț civic dezvoltat, ale unei responsabilități față de mediul și comunitatea în care trăiesc.
"Școli pentru un viitor verde" se adre-sează tuturor școlilor și grădinițelor din România și urmărește informarea preșcolarilor, elevilor, cadrelor didactice, părinților și comunităților locale în legătură cu problemele actuale ale mediului. Timp de câteva luni, sute de elevi și profesori din toată țara vor iniția diferite activități ecologice în școlile și comunitățile în care trăiesc.
Concursul este structurat pe trei secțiuni, în funcție de categoria de vârstă: Pipo (pentru învățământul preprimar), Doxi (pentru învățământul primar) și Terra Magazin (pentru gimnaziu și liceu).
Perioada de desfășurare a Programului "Școli pentru un viitor verde", ediția I, a început deja și se finalizează pe 31 mai 2010. Pentru a putea intra în cursa pentru premiile finale, copiii vor trebui să realizeze un jurnal al concursului, care să includă toate poveștile și episoadele semnificative de pe durata proiectului. Cel puțin o dată pe lună, coordonatorii echipelor înscrise vor trimite  o pagină din acest jurnal, însoțită de fotografii, filme sau desene care să ilustreze acțiunea sau campania inițiată de echipa respectivă. Cele mai frumoase pagini vor fi publicate în revistele Terra Magazin, Doxi și Pipo și vor fi postate pe site-ul concursului, www.scolipentruunviitorverde.ro, unde pot fi accesate, de asemenea, detaliile despre concurs (modalități de înscriere, regulament, materiale didactice gratuite etc.).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Luni se sărbătorește Sf. Teodosie
Pagina a fost generata in 1.7554 secunde