Conferință despre demnitate și valori, cu Dan Puric la Constanța

636
Conferință despre demnitate și valori, cu Dan Puric la Constanța - danpuric-1338932208.jpg
Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța va fi, marți, 19 iunie, de la ora 20.00, gazda unei conferințe interactive susținută de Dan Puric, despre ultima lui carte.

Structurată în șase capitole, cartea lui Dan Puric, scrisă la persoana întâi, este confesiunea unui om care se bucură de fiecare răsărit de soare și care, cu sensibilitate dar și cu luciditate, redescoperă, pentru sine dar și pentru noi, reperele necesare oricărui român: mama, pământul și martirii neamului.

Cu o scriitură simplă dublată de un fin simț al umorului, autorul cărții "Fii demn!" reconstruiește prin prisma unui demers personal o lume la răscruce, care-și caută rostul dar care, în esența ei, nu și-a pierdut simțul valorii și credința. Dar, abia după ce închizi cartea, îi înțelegi mesajul fascinant. Demnitatea nu se învață într-o lecție ci se deprinde din prima până în ultima clipă a vieții.

"Ce rău îmi făcuse mie pasărea aceea, ca s-o ucid? Nu-mi reproșa nimic. Atârna în mâinile mele mici ca și cum îmi dădea un sărut de adio. Am îngropat-o încet. Apoi bătrânul din mine a desenat pe moviliță o cruce. O lacrimă a căzut în mijlocul ei. Murea specia din mine și se năștea omul. De atunci, sufletului meu îi este hărăzit să cânte și să zboare, dar să și fie lovit de moarte. De atunci îmi îngrop veșnic sufletul ucis. Dar ce ciudat, de data aceasta, cu fiecare înmormântare devin mai tânăr. Da, pasărea mea de vis m-a iertat. Prin moartea ei nevinovată a ucis vânătorul din mine."(Vrăbiuță, pag.59)

Conferința va fi urmată de sesiune de autografe chiar pe cartea pe care a lansat-o la sfârșitul anului trecut, cu titlul "Fii demn".

Prețul unui bilet pentru această conferință este de 40 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5196 secunde