Conferință europeană pe teme de educație inginerească

360
1
Conferință europeană  pe teme de educație inginerească - conferintaeuropeana-1474041694.jpg

Articole recomandate

În acest week-end, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, secretarul general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN), participă la lucrările celei de a 35-a ediții a Conferinței Rectorilor și Președinților Universităților Tehnice Europene care este găzduită de Universitatea Tehnică din Lodz, Polonia.

Inițiată în anul 1980 de către rectorii Universităților tehnice din Viena și din Aachen, Conferința a devenit peste ani un for de referință pentru a dezbate probleme actuale de mare interes pentru Universitățile tehnice, un cadru pentru identificare de abordări noi și pentru diseminarea bunelor practici în educația inginerească.

Tematica de anul acesta se referă la modalități de promovare a asigurării calității ca o componentă fundamentală a strategiei universităților, abordări în ceea ce privește monitorizarea și evaluarea programelor de studiu și activităților de cercetare științifică, utilizarea metodelor de clasificare a universităților în managementul universitar.

Aspectele mai sus menționate reprezintă și priorități ale universităților membre ale RUMN și,prin participarea sa la lucrările conferinței, prof. Mamut, va prezenta realizările și problemele cu care se confruntă universitățile din zona Mării Negre, se vor identifica posibilitățile de colaborare cu Universitățile tehnice din Europa și se vor defini proiecte concrete.

Comentează știrea

Coleg
17 septembrie 2016
Un zero care se plimba. Atat!!

Concret, omul asta nu a facut si nu face nimic pentru universitate, pentru facultate. Isi ia o functie pompoasa, o tine acolo, dar nu face nimic. Sunt 800 de cadre didactice in universitate. Fiecare merge la cel putin cateva luni o data la conferite. Daca toti am anunta in ziar participarile?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9202 secunde