Competiție cu scandal

Constanța a vrut să fie Capitala Tineretului, dar a pierdut în fața Bacăului

390
3
Constanța a vrut să fie Capitala Tineretului, dar a pierdut în fața Bacăului - scandalcapitala-1493827113.jpg

Articole de la același autor

Constanța a pierdut bătălia pentru Capitala Tineretului din România, în fața orașului Bacău. Competiția stă însă în umbra unui scandal. Federația Tinerilor din Constanța, organizație reprezen-tativă a tinerilor din Constanța, consideră că în cadrul competiției organizată de Consiliul Tineretului din România, Federația Share, Grupul PONT și BCR, "a avut loc o fraudă".


"Contrar regulamentului competiției, candidaturile nu au fost evaluate conform baremului stabilit (motivație, ecosistem, coerența viziunii, infrastructură etc.), ci s-a realizat o evaluare subiectivă de către membrii juriului, aceștia manifestându-și opțiunea între cele două orașe candidate - Constanța și Bacău. De asemenea, au existat membri ai juriului care se aflau și află în prezent în relație de dușmănie în raport cu conducerea Federației Tinerilor din Constanța și nu au înțeles să se abțină, ci din contră, au militat activ împotriva candidaturii municipiului Constanța", sunt de părere reprezentanții Federației Tinerilor din Constanța.


Potrivit acestora, informațiile sunt cunoscute de către administrația municipiului Constanța și au fost dezbătute pe larg în cadrul Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Constanța din luna decembrie 2016. "Din aceste considerente, federația nu va mai participa vreodată la această competiție în contextul în care ea va fi organizată de către aceleași persoane și recomandă altor municipii să adopte aceeași poziție", mai spun reprezentanții tinerilor constănțeni. Aceștia propun ca programul să fie preluat de către Guvern, prin Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a se asigura obiectivitatea jurizării. În acest sens, federația anunță că va propune amendamente la legea tineretului și va solicita sprijinul Asociației Municipiilor din România.


"Știam cu cel puțin două zile înainte de anunțarea rezultatelor că jocurile sunt făcute în scopul umilirii municipiului Constanța și Federației noastre. Acest fapt se datorează poziționării obiective și echidistante a Federației în raport cu autoritățile publice, aspect care a deranjat. Am cerut încă din seara anunțării rezultatelor punctajul și clasamentul și nici până acum nu le-am primit, pentru că ele nu există. Nu căutăm vinovații, nu cerem tragerea la răspundere a niciunei persoane, ci dorim să informăm corect opinia publică în general și pe tinerii constănțeni în mod special despre această absurditate. Este de notorietate că deciziile arbitrare sunt întotdeauna nemotivate. Federația va continua să aibă aceleași poziții echilibrate, chiar dacă deranjăm anumite cercuri de interese", a declarat Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța.


Comentează știrea

petale
4 mai 2017
asdasdasd

pierdea si daca se confrunta cu Faurei....

Doar v-am avertizat
4 mai 2017
Nu m-ati crezut

In Consatanta, dupa atatia ani, inca mai miroase a Mazare pe strada.Cand spui Constanta ai spus Mazare.Nu e de gluma.In urma cu 3-4 ani v-am avertizat sa chemati preotul cand pleaca Mazare din Primarie.Nu l-ati chemat.Am spus sa dati cu insecticid in toata cladirea,apoi cu deodorant.V-am rugat sa spalati toate clantele de la usi,v-am rugat sa spalati pe jos.V-am spus sa-i duceti basca aia rosie la spalatorie si apoi la muzeul Figurilor de ceara.Acum dati vina pe "agenturile straine",pe lupta de clasa sau pe conspiratii.Mama voastra de prosti.Ce sa spuneti si voi ? V-am spus ca sunt orase mici din tara asta care au ajuns la zeci de ani inaintea Constantei.Am vazut comune cu trotuare si flori ce n-a pomenit Constanta. A plecat Mazare,l-ati adus pe Fagadau,fiul lui Mazare.Mai aveti o sansa.Puneti un catel de usturoi la fiecare usa din Primarie.Deh....! Alungati toti strigoii care ne bantuie noaptea si toate fantomele secolului XX.Faceti-va ordine in gandire,renuntati la politica asta gretoasa.Altfel nu se poate.Schimbati-l pe Bajdechi, va poarta ghinion.

Moldova va da clasa
4 mai 2017
Bacau,un oras CURAT,FARA GUNOAIE

Ciocu mic!Manelistii,dati-va de-mi-si-a!DEMISIA!Stam intr-un oras imputit,fizic dar si moral.ASA CA NU VA MIRATI.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1718 secunde