"Constanța are cea mai bună companie de balet a României"

432

Articole de la același autor

Pentru Compania de balet a Teatrului Național "Oleg Danovski" (TNOB) din Constanța, lunile martie și aprilie constituie una dintre cele mai pline perioadede spectacole, cu turnee naționale, dar și internaționale. 


Turneul național este programat în luna aceasta în două etape și a fost pus la punct împreună cu impresarul Eugen Pătrașcu, cel care declara, ieri, pentru "Cuget Liber", că se află la prima colaborare cu această prestigioasă companie. 
În perioada 16-22 martie, balerinii constănțeni vor urca pe cinci scene - Cluj, Târgu Mureș, Sibiu, Deva și Timișoara -, ca mai apoi, între 28 martie și 2 aprilie, să se afle la Brașov, Focșani, Iași și Bârlad. "Spărgătorul de nuci" și "Lacul lebedelor" sunt cele două reprezentații cu care compania a încântat publicul constănțean și cu care va cuceri și alți admiratori. 
În perioada 5-15 aprilie, Compania de balet "Oleg Danovski" va pleca în turneu internațional în Elveția, la Geneva, Munich, Lugano, Berna, Lausanne, Zurich și Lucerna, unde va prezenta spectacolele "Frumoasa din pădurea adormită", "Spărgătorul de nuci" și "Lacul lebedelor". 
"Compania de balet de acum a atins nivelul ridicat pe care l-a avut Teatrul «Fantasio». Sunt un om modest și n-am lăudat decât atunci când a fost cazul, dar s-a ajuns din nou la nivelul internațional de competitivitate și repertoriu. Compania s-a întregit cu tineri balerini foarte talentați și în curând vor veni alții din Italia și Serbia. Și nu cred că greșesc dacă afirm că, la ora actuală, Constanța are cea mai performantă companie de balet din România", a declarat Daniela Vlădescu, directorul TNOB. 


Iată spectacolele lunii martie 
Stagiunea muzicală a lunii martie la TNOB a debutat cu o frumoasă operă, "Elixirul dragostei", și va continua cu nu mai puțin de trei seri lirice, programate începând din această seară, de la ora 18,30, și continuând în fiecare zi de miercuri (12 și 19 martie). 
Vineri, 7 martie, este reprogramat complexul spectacol "Amor Caliente", primit cu multă căldură de publicul constănțean la premiera ce a avut loc în cadrul Festivalului Național de Operă și Balet. Duminică, 9 martie, Stela Sârbu va debuta în rolul principal din opera "Văduva veselă", vineri, 14 martie, Concertul simfonic va avea la pupitrul dirijoral un invitat din Cehia - Zdenek Klauda. Sâmbătă, 15 martie, constănțenii se vor reîntâlni cu balerinii în frumoasa poveste "Lacul lebedelor", sâmbătă, 22 martie - "Don Pasquale", duminică, 23 martie - "Madama Butterfly", duminică, 30 martie - "Lucia di Lammermoor". 
Cu excepția serilor camerale, când prețul unui bilet este de 10 lei, la celelalte spectacole prețul biletelor este de 40 lei, 30 lei, 25 lei (în funcție de locul din sală), 15 lei (balcon), 20 lei - pensionari, 15 lei - elevi, studenți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Înscrieri pentru clasa a IV-a - balet
Duminică, 16 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Regal de balet la Teatrul "Oleg Danovski"
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Seară Lirică la Teatrul "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.4852 secunde