Constanța are un multiplex de șase milioane de euro

1184

Articole de la același autor

Aseară, la Maritimo Shopping Center, a avut loc gala de deschi-dere a celei mai noi și moderne oferte de timp liber pentru constănțeni. Este vorba despre un multiplex cu o capacitate de 1.774 locuri în opt săli digitale, dintre care șase capabile de proiecții 3D, ce aparține celui mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel și din Europa Centrală și de Est - Cinema City International.
Activitatea companiei începe încă din anul 1929, în Israel, abia în 1997 primul multiplex al companiei fiind deschis în Ungaria. În prezent, Cinema City deține în cele șapte țări unde operează - Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și România - o rețea de 97 de cinematografe multiplex, cu un total de 917 săli și o capacitate de peste 180.000 de locuri și nouă săli IMAX. Cinema City este operatorul de cinema cu cea mai mare rată de creștere din Europa, cu peste 34 de multiplexuri (un total de 360 de săli) în fază de construcție, în acest moment.
La nivel național, Cinema City operează multiplexuri în București, Pitești, Iași, Timișoara, Arad, Cluj, Târgu Mureș, Bacău, Baia Mare și Brăila.
Despre cel mai nou intrat în rețea - Cinema City Constanța -, Moshe (Mooky) Greidinger, CEO Cinema City International, declara ieri că se așteaptă să se situeze la sfârșitul anului pe locul cinci la nivel național, având în vedere încasările la o săptămână de la deschidere. "Vom avea multe promoții, vom desfășura multe activități și chiar avem în vedere Constanța drept un candidat la o viitoare sală IMAX, cea mai înaltă tehnologie în domeniu", a declarat el. Tot ieri am aflat că investiția de la Constanța se ridică la aproape șase milioane de euro, ceea ce nu înseamnă însă că biletele de intrare vor fi… de speriat. Ele se încadrează între 10 lei și 21 lei, în funcție de ora pe care o alegeți pentru vizionare.
În cele opt săli Cinema City pot fi vizionate până la 15 sau 16 filme, care vor poposi la Constanța numai în funcție de apetența constănțenilor pentru titlurile oferite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Un nou cinematograf în Constanța
Pagina a fost generata in 1.6834 secunde