Constanța, în topul violenței în școli

346
1
15.000 de cazuri de violență în școlile din România. Bătăi, înjurături, discriminare, consum de alcool sau de droguri. Toate se întâmplă în unitățile de învățământ din România. 

Ministerul Educației a anunțat că, anul trecut, au fost semnalate nu mai puțin de 15.358 de cazuri de violență fizică și verbală în școli. Numărul lor este mult mai mare, având în vedere că nu sunt toate raportate la inspectoratele școlare.

Cele mai multe astfel de plângeri s-au înregistrat în București și județele Iași, Timiș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Vaslui, Bihor și Constanța.

Peste 6.000 de incidente au vizat violențe minore, însă 143 au fost cazuri grave. În peste 3.000 de situații, elevii s-au trezit fără anumite bunuri, iar în peste 1.600 de cazuri aceștia au fost victime ale șantajului sau ale amenințării. Doar în ultimul an au avut loc câteva incidente extrem de grave: în mai 2012, un elev de clasa a șaptea din Dolj a murit în urma unei bătăi în școală, iar un altul din Timiș a fost bătut și băgat cu capul în toaletă de doi colegi.

La Suceava o tânără a ajuns la spital după ce a fost izbită cu capul de bancă și de tablă. Multe dintre incidentele din școli ajung cunoscute și pentru că elevii le filmează și le postează pe internet, în loc să acționeze pentru a le combate.

Comentează știrea

un cititor
18 februarie 2013
euso 2013

in paginile ziarelor, un spatiu considerabil este ocupat de catre violenta si acte antisociale. despre noile reusite ale liceenilor mircisti (calificari la concursuri internationale) nici nu va interesati.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4845 secunde