Constănțean medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Limbă turcă

450
Gabriel Zamfir, clasa a X-a în cadrul Liceului Internațional de Informatică Constanța, a obținut medalia de aur la categoria "Cântec" a Olimpiadei Internaționale de Limbă turcă, desfășurată în perioada 26 mai - 10 iunie, la Istanbul.
Aflată la cea de a 8-a ediție, Olimpiada, organizată de Asociația Internațională de Educație în limba turcă, a reunit peste 750 de elevi din 120 de țări în care se studiază această limbă. Competiția are 13 categorii, printre care cea de poezie, dans, cântec, eseu, prezentare și altele. În funcție de nivelul la care se studiază limba turcă în fiecare țară, participanții sunt împărțiți în șase grupe. România a concurat cu alte 14 țări, printre care Federația Rusă, Moldova, Ungaria, Grecia sau Bulgaria.
Gabriel Zamfir, unul dintre cei mai buni elevi ai Liceului Internațional de Informatică, a absolvit clasa a X-a cu media generală 10.
S-a pregătit tot anul pentru concursul de la Istanbul, trecând de preselecția la nivel de școală, județ și de finala națională ce a avut loc la București, în martie. Piesa cântată de el în fața a peste 15000 de spectatori prezenți pe stadionul Atakoy se numește "Hatasýz Kul Olmaz – Nimeni nu este perfect", o melodie foarte cunoscută în Turcia.
Este pentru prima oară când România câștigă aurul la secțiunea "Cântec".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Anaid Tavitian!
Pagina a fost generata in 2.2817 secunde