Constănțeanul Andrei Bogdan Petre predă șefia Consiliului Național al Elevilor

454
Constănțeanul Andrei Bogdan Petre predă șefia  Consiliului Național al Elevilor - andreibogdan-1360329665.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, la Galați, se desfășoară Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, ocazie cu care constănțeanul Andrei Bogdan Petre va preda ștafeta de președinte al acestui for ca urmare a faptului că el va părăsi viața de licean, urmând să acceadă la cea de student. 


La deschiderea ce a avut loc vineri, 8 februarie, a participat și prof. univ. Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale.

În cadrul evenimentului va fi prezentat raportul de activitate pentru anul 2012, vor avea loc alegeri pentru funcțiile de pre-ședinte, secretar al Departamentului Or-ganizare Internă și Secretar al Depar-tamentului de Comunicare și Educație, dar și dezbateri pentru stabilirea strategiei și direcțiilor de dezvoltare ale Consiliului Național al Elevilor pentru anul 2013.

Cei peste 200 de elevi prezenți, reprezentându-și colegii din toate județele țării, vor lucra în diverse ateliere tematice pentru a analiza realitățile școlare din România, conștientizarea importanței parteneriatului educațional și afirmarea rolului de structură consultativă pentru ministerul de resort.

Alegerea noului președinte al Consiliului Național al Elevilor va încheia procesul electoral al elevilor. Primele alegeri din cadrul substructurilor au avut loc în luna octombrie, atunci când elevii și-au ales prin vot direct reprezentanții la nivelul unităților de învățământ, urmând ca o lună mai târziu, Consiliile Județene ale Elevilor să-și aleagă reprezentanții la nivel județean.

Conferințele celor opt Consilii Regionale ale Elevilor au avut loc în luna decembrie 2012, în cadrul cărora au fost desemnați vicepreședinții structurii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Școala "Grigore Moisil" are post de radio
Pagina a fost generata in 0.4893 secunde