Constănțeanul cu note maxime la bacalaureatul american. Universitățile se bat să îl aibă student

1064
1
Constănțeanul cu note maxime la bacalaureatul american. Universitățile se bat să îl aibă student - constanteanulcunotemaxime-1509282489.jpg

Articole de la același autor

Un elev de la Liceul Internațional de Informatică a reușit performanța de a obține note maxime la bacalaureatul american.

Andreas Casapu este în clasa a XII-a și a susținut testele SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplinele matematică și fizică, obținând la ambele un punctaj de 800, nota perfectă, completă, și un mare punct în favoarea lui în scrisorile de aplicație pentru universitățile din Statele Unite.

Andreas, elev de 10 și în sistemul de învățământ românesc, este multi-premiat la olimpiade și concursuri, fiind prezent în fiecare an la Olimpiada Națională de Informatică, unde a obținut în 2016 medalia de aur, iar în 2017 medalia de bronz.

Andreas a absolvit cu brio Școala Spectrum, după care a ales Liceul Internațional de Informatică, unde își pregătește și își construiește portofoliul ideal, pentru a putea fi admis la colegii și universități din străinătate. Andreas dorește să se specializeze în domeniul Computer Science, însă preferă în special mediul academic din Statele Unite. Ținta lui principală este MIT, Electrical Engineering and Computer Science și, în mod special, Laboratorul de dezvoltare de jocuri pe computer.

Andreas s-a pregătit pentru testul SAT timp de două luni, bazându-și studiile pe cunoștințele deja acumulate în anii de liceu, dar beneficiind și de ajutorul prof. Serdal Aslantas la orele de pregătire specială pentru SAT, matematică. Subiectele acestui examen, după părerea lui Andreas, nu se aseamănă cu exercițiile din programa românească, mai ales ca metodă de rezolvare. Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercițiu, și astfel de foarte mare importanță este ideea de rezolvare, mai mult decât abilitățile de calcul, la matematică. La fizică se pune foarte mult accentul pe interpretarea fenomenelor sau istoria fizicii, aspecte mai puțin întâlnite în programa românească.

"Deși am muncit mult, sunt foarte mulțumit de rezultat pentru că știu că mă va ajuta să-mi văd visul cu ochii, pentru a putea studia în America. Un rezultat perfect atârnă greu în ochii celor care îmi vor revizui aplicația", spune Andreas plin de mândrie și speranță. 

Comentează știrea

PARINTE DE COPIL
30 octombrie 2017
PENTRU CEI CU NARAVUL DE A SARBATORII, SARBATORI DRACESTI SI DE IMPRUMUT, EXEMPLU : HALLOWEEN-UL...... !

Zilele astea, profesorii de religie stau precum "mierla pe ouă", în timp ce unii și alții serbează halloween-ul, sărbătorim dracii și slujitorii lor, atunci pentru care motiv elevii / copii mai fac ore de religie in scoala ?! Doamna inspectoare de religie și domnule inspector general al inspectoratului județean școlar din Constanța, unde-i DUMNEZEUL, dumneavoastra / nostru / tuturor, vedem, că nu vă implicați, în nici un fel, în cazul halloween-ului, adică să nu mai fie sărbătorit și cei care organizează așa ceva, trebuie aspru pedepsiți, în primul rând, că halloween-ul este ceva ce nu reprezintă poporul român, popor roman in mare parte creștin ortodox, este o sărbătoare importată și care nu zidește sufletele elevilor / copiilor din contră, sărbătorind halloween-ul, copii devin mai : agresivi, răutăcioși și răzbunători !? Să învățăm copii noștri să serbeze, sărbătorile noastre românești, că noi, românii avem foarte multe evenimente de sărbătorit : istorice, religioase, literare, culturale, tradiționale, sportive....... ! Sărbătorile românești, le-am dat la o parte și sărbătorim sărbătorile altora, alții de alt neam, sărbătoresc sărbătorile românești, ca, până acum, nu am auzit ca vre un popor de alt neam să sărbătorească : Dragobetele, Sânzienele, pe Mihai Eminescu, Ion Creangă, 1 Decembrie, Sfântul Andrei, 24 Ianuarie....... ?! Școala românească, stă precum "mierla pe ouă", tace și nu face nimic pentru ca inocența, frumusețea, gingășia.... copiilor români, să nu fie afectate de cei interesați în degradarea vieții copiilor țării noastre și pe urmă : profesorii, învățătorii și educatorii, spun că elevii, numai învață, sunt agresivi, numai respectă cadrele didactice și la randul lor, părinții se vaită, că, vezi Doamne, copii nu-i mai ascultă, că le răspund urât, păi, dacă acceptați atat unii și ceilalții, sa dăruiți copii, diavolului, copilasii fiind botezați / încreștinați, în loc să lăsați copii in grija lui Dumnezeu, îi dați pe mâna lui satana ! Dragi parinti, alegeți ce este bun și bine pentru copii dumneavoastra, ca să va fie bine atât : dumneavoastra, părinților trupești și celor de la școală si copiilor dumneavoastra !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.447 secunde