Constănțenii, invitați să revadă povestea de dragoste dintre Carmen și Don Jose

237
Constănțenii, invitați să revadă povestea de dragoste dintre Carmen și Don Jose - carmen1-1510850826.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" invită publicul constănțean, astăzi, începând cu ora 18.00, la piesa "Carmen, o dragoste mistuitoare", a cărei premieră a avut loc de curând.

Spectacolul este regizat de Toma Enache, cel care semnează, de altfel, și scenografia piesei. Scenariul a fost scris de Eugen-Adrian Cojocariu, coregrafia este realizată de cunoscuta coregrafă constănțeană Stela Cocârlea, iar ilustrația muzicală stă sub bagheta compozitoarei Patricia Prundea.

Spectacolul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 14 ani și se bazează pe colaborarea de succes dintre actorii Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare", actorii Teatrului de Stat Constanța și câteva studente ale Facultății de Arte, secția Coregrafie din cadrul Universității "Ovidius".

În acest spectacol, Luiza Martinescu și Andu Axente, amândoi actori ai Teatrului de Stat constănțean, dau viață pătimașului cuplu Carmen, frumoasa țigancă andaluză, "cea care s-a născut liberă și va muri liberă", și Don Jose, nobilul ofițer basc, măcinat de pasiune și gelozie.

Corul autorilor este animat de actorii Teatrului "Căluțul de mare" Grațian Prisacariu, Emanuel Cristoiu și Daniel Minciună.

În corul feminin, alcătuit din hangiță și seducătoarele colege de muncă ale frumoasei gitane de la fabrica de tutun din Sevilla, le regăsim pe cunoscutele actrițe Clara Ghiuvelechian, Daniela Manolache, Arina Cojocaru și confidentele Virginia Mocanu și Oana-Sorina Gheorghiță. Toreadorul Escamillo (Lucas) este interpretat de Ovidiu Lintzmaier, iar pe Andrei Stroescu îl revedem în rolul preotului care îi dă ultima binecuvântare lui Don Jose înainte de a i se împlini destinul ursit de andaluza cu "secrete întunecate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0781 secunde