Constănțenii se culturalizează! Se anunță un nou sezon plin de surprize

423

Articole de la același autor

Pentru că vremea plimbărilor și a tolănirii pe nisipul fierbinte de pe plajă s-a cam dus, constănțenilor li se pregătește un nou sezon cultural, extrem de bogat, cu evenimente de interior din plin, de calitate, la care să se relaxeze și să mediteze. 


Vântul, ploaia și temperaturile scăzute nu trebuie să stea în calea bunei dispoziții, o spun chiar artiștii Constanței, care, împreună cu instituțiile de profil, au pregătit o varietate mare de spectacole și evenimente. 


Astfel, dintre evenimentele care se vor desfășură în zilele următoare, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", amintim Concertul extraordinar de muzică simfonică. Stagiunea muzicală a TNOB, din luna octombrie, începe vineri, 6 octombrie, la ora 19.00, la sala teatrului, cu acest concert simfonic. Evenimentul se desfășoară sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, iar solist va fi Ștefan Cazacu. Din program, amintim: Mendelssohn-Bartholdy - "Povestea frumoasei Melusine", Elgar - Concertul pentru violoncel și orchestră în mi minor, op. 85, Sostakovici - Simfonia nr. 9, op. 70. 


Constănțenii care vor dori să participe la concertul de săptămâna viitoare vor plăti între 20 și 40 lei pe bilet. Reduceri au doar copiii și elevii, pentru care costul unui bilet este de 8 lei. 


Pe 8 octombrie, spectacolul "Ursul" de Anton Pavlovici Cehov revine pe scena Teatrului de Stat din Constanța. Piesa a fost scrisă în urmă cu 129 de ani. Un secol și ceva mai târziu, piesa a ajuns și la Constanța, unde regizorul Felix Alexa, alături de scenograful Carmencita Brojboiu, a încercat să aducă în fața spectatorilor o piesă de care lumea să-și aducă aminte mult timp de-acum înainte. 


"Am ales un text arhicunoscut, «Ursul», de Cehov, dar cred că am reușit cu toții să impunem un punct de vedere foarte personal și modern asupra unui text atât de clasic. Este o comedie pe muchie de cuțit, o comedie amară, o comedie cinică, o comedie care aduce cumva ceva din nebunia zilelor în care trăim noi astăzi într-o lume contemporană în continuă demență", a declarat Felix Alexa. 


Prețul unui bilet - 25 lei pentru adulți și 6 lei pentru elevi, studenți și pensionari. 


La Constanța, umorul este la el acasă 


Și Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța își deschide porțile, zilele acestea, cu spectacole interactive și piese de teatru pline de umor. 


Pe 7 octombrie, constănțenii pot participa la "Cafeneaua", o bufonadă amară, ce le propune să cunoască povestea simplă a unei familii americane. Un spectacol despre viață, iubire, trădare și singurătate; un spectacol al tuturor, dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. 


Horațiu Mălăele transformă o dramoletă americană într-o explozie de umor și de emoție. Ora de începere a spectacolului este 19.00, iar prețul biletului este 80 și 100 lei. 


Pe 16 octombrie, tot la Casa de Cultură, se va desfășura comedia Central Park West, de Woody Allen, în care acesta spune, în maniera sa extrem de comică, povestea a două cupluri new-yorkeze. 


Infidele și înșelătoare, personajele, pe cât de elegante și sigure în societate, pe atât de haotice în intimitatea apartamentelor lor, vor fi confruntate cu descoperirea tulburătoarelor lor secrete. 


Piesa surprinde complexitatea relațiilor umane prin intermediul dialogurilor extrem de amuzante și a situațiilor absurde până la coșmar. Ora de începere este ora 19.00, prețul biletului este de 70 lei.


Dar, aceste evenimente nu marchează decât începutul unui sezon lung, plin de culturalizare intensă a publicului constănțean, mereu dornic să acumuleze cât mai multă energie pozitivă. Și pentru că introducerea a fost deja făcută, nu vă mai rămâne decât să faceți primul pas și să vă invitați partenerul de viață ori prietenii la o seară inedită în oraș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Duminică, toții copiii merg la teatru!
Pagina a fost generata in 0.5272 secunde