"Contesa Maritza", adusă la Constanța cu două tiruri

289
Teatrul de Operetă din București "Ion Dacian" a plecat într-un turneu de 9 luni prin țară. Pentru că au rămas fără scenă, fiindu-le luată înapoi de Teatrul Național, cei de la Teatrul de Operetă au făcut un proiect și au câștigat. Așa că au devenit singurul teatru ce se va construi din țară, într-un moment în care mai toate se dărâmă. E adevărat, după cum ne-a spus directorul logistic, Ofelia Stanciu, este vorba de o construcție neconvențională, dar mare și de efect ce se va ridica în spatele Bibliotecii Naționale. 
Până atunci, timp de 9 luni, teatrul bucureștean a luat drumul țării.
Iar prima oprire este la Constanța, cu "Contesa Maritza" de Emmerich Kalman în regia lui Răzvan Ioan Dincă, cu Silvia Șohterus și Alfredo Pascu. 
Piesa se încadrează și în programul operei constănțene "Titanii muzicii naționale și universale de-a lungul veacurilor" deoarece în această toamnă se împlinesc 130 de ani de la nașterea compozitorului. 
Cu "Contesa Maritza" vin la Constanța 109 oameni (orchestră, cor, corp de balet) și decorul cu 2 autocare, două microbuze și două tiruri. "Un spectacol extrordinar" l-a caracterizat Daniela Vlădescu. 
Un alt spectacol foarte frumos după cum ne-a fost prezentat, cu care opereta bucureșteană va veni la Constanța este "Liliacul", în cadrul Festivalului de Operă și Balet din noiembrie. "Liliacul" fiind unul dintre cele mai montate spectacole de operetă din lume, în Viena având chiar dedicat un festival: "Liliacul".
"Contesa Martiza" va urca sâmbătă, 22 septembrie, pe scena teatrului constănțean. Prețul unui bilet este 30 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 20 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "O harababură și o prostie"
Pagina a fost generata in 1.4988 secunde