Copiii vulnerabili beneficiază de educație pe timpul verii

191
Copiii vulnerabili beneficiază de educație pe timpul verii - educatiecopii-1593620111.jpg

Articole de la același autor

Organizația "Salvați Copiii România" vine în sprijinul copiilor care nu au avut șansa de a participa, pe perioada carantinei, la lecțiile online și le pun la dispoziție acestora un program amplu de educație remedială. Este vorba despre un program de recuperare educațională a copiilor vulnerabili, al căror drept la educație a fost suspendat în perioada carantinei. Astfel, începând cu data de 1 iulie, un număr de 4.600 de copii aflați în evidența organizației vor fi incluși în 127 de clase de educație remedială din 20 de localități, cu respectarea tuturor normelor de protecție și distanțare socială. Aici, echipele "Salvați Copiii" vor asigura recuperarea decalajelor cauzate de lipsa accesului sau de accesul redus/slab calitativ la clasele desfășurate online în perioada restricțiilor impuse de pandemia de Covid 19.

Ca urmare, o sută de grupe vor fi formate pentru programul "Școală după școală", unde vor fi integrați copiii de vârstă școlară din comunități/familii vulnerabile care au fost marginalizați suplimentar în ultimele trei luni. Alte 27 de grupe sunt alcătuite pentru Grădinița estivală, unde vor fi integrați copiii din ciclul preșcolar, care au fost scoși în afara oricărui program educațional și la care copiii din medii sociale stabile au avut acces garantat, cu prioritate cei care urmează să frecventeze clasa pregătitoare în noul an școlar.

Clasele vor fi deschise, într-o primă etapă, în școli din București, Constanța, Craiova, Iași, Lupeni, Mangalia, Negrești, Petrila, Reșița, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș și Târgoviște.

Reprezentanții organizației "Salvați Copiii România" au declarat că este absolut necesar să trecem la etapa de recuperare educațională, pentru că acești copii "au fost marginalizați și scoși în afara sistemului, iar o astfel de discriminare are consecințe negative pe termen lung, atât asupra lor, cât și asupra întregii societăți". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8977 secunde