"Copilul nostru este victima unui sistem bolnav"

207
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar a organizat, recent, prima dezbatere în cadrul Co-legiului Director a propunerii legislative: Legea Educației Naționale.
Cu această ocazie, s-au trecut în revistă și formele de protest anunțate de către organizațiile sindicale din învățământ.
Într-un comunicat remis redacției, părinții fac un apel la cadrele didactice, MECTS și Guvern pentru a găsi calea către un dialog constructiv în vederea rezolvării tuturor pro-blemelor. "Considerăm că prin continuarea acestor stări conflictuale în care nu este lăsat loc dialogului, folosind poziții de forță, este încălcat dreptul fundamental al copilului la educație, educație care presupune și evaluarea cunoștințelor/competențelor acestora. În prezent, elevul român, copilul nostru, beneficiar direct al unui sistem de educație bolnav, nereformat, este victima unor programe și curricule aberante, rupte de realitate. Nu trebuie să-l mai folosim și ca masă de manevră sau carne de tun în conflictele dintre MECTS, Guvern și sindicate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Martie 2010
Stire din Cultură-Educație : Alternative la telecomandă
Pagina a fost generata in 1.4547 secunde