Cultura, pe scurt

292

Articole recomandate

- Teatrul de Comedie lansează cea de-a III-a ediție a Concursului de dramaturgie cu texte de comedie românească. Câștigătorii urmează să fie anunțați la Festivalul Comediei Românești - "festCO", din perioada 5 - 13 aprilie 2008.
Piesele pentru concurs, comedii inedite - care nu au mai fost publicate sau montate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic -, vor fi trimise, în trei exemplare, pe adresa Teatrului de Comedie: str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, cod poștal 030077, București. Data limită de primire a pieselor este 15 februarie 2008 (data poștei).
- Guvernul a lansat un program prioritar național pentru construirea de sedii pentru așezăminte culturale în localitățile unde nu există asemenea instituții, anunță Ministerul Culturii și Cul-telor (MCC) pe site-ul său. Programul prevede și reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public, din mediul rural și mic urban. Hotărârea a fost luată, potrivit sursei citate, în vederea creșterii calității vieții culturale în mediul rural și mic urban prin extinderea și susținerea infrastructurii culturale existente și prin diversificarea ofertei culturale. MCC susține că cele trei direcții de acțiune ale programului și cele două surse de finanțare au determinat divizarea Programului național în trei programe independente, cu operatori distincți și reguli de operare distincte. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va implementa activitățile pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii culturale rurale existente și dotarea cu echipamentul de practică culturală necesar, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și prin accesarea fondurilor europene din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6051 secunde